Te weinig zorginstellingen op Gartner Symposia

Met 5.500 bezoekers, ruim 140 exposanten en meer dan 390 presentaties was het traditionele Gartner Symposium, dat afgelopen november in Barcelona plaatsvond, opnieuw een symposium van betekenis. Een Gartner-official verzuchtte dat het symposium dit jaar ruim 8000 mensen moest faciliteren.Deelnemers en staf van Gartner tezamen, wel te verstaan.

De grenzen van de logistieke mogelijkheden zijn zo ongeveer bereikt, vindt hij. In de USA bestaat inmiddels een stop op het aantal deelnemers. Toch was het aantal aanwezige Nederlandse zorginstellingen op één hand te tellen.

Toegegeven: er waren nauwelijks presentaties over ICT en zorg. Totaal twee. Toch ben ik van mening dat deze conferentie, en Gartner in zijn algemeenheid, interessant is voor de verantwoordelijken voor informatietechnologie in gezondheidszorginstellingen. Uiteindelijk komen we toch terecht bij de patiënt en die is ook consument. Hij of zij gebruikt smartphones en wordt steeds mondiger. Bovendien is de infrastructuur van bijvoorbeeld een ziekenhuis inmiddels wel de achilleshiel van een ononderbroken levering van zorg.

Lees het hele verhaal van Rube van Poelgeest online of in ICT/Zorg van december.

Gerelateerde berichten...