Veel IT’ers hoeven nooit te zoeken naar een baan

spaces

Maar liefst 48 procent van de IT’ers zegt dat ze nooit zelf actief naar een nieuwe baan hoeven zoeken. Tijdens hun carrière worden vaak benaderd om naar een andere werkgever over te stappen. De reden dat ze op zo’n aanbod ingaan? 34 procent heeft de neiging om van werkgever te wisselen als zijn kennisniveau hoger wordt dan dat van collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van IT consultancy organisatie Axxes, onder bijna 600 IT-ers.

Ontwikkeling belangrijk

Een kwart (24%) van de IT-ers geeft aan sowieso elke paar jaar van baan te willen wisselen, om zichzelf zo te blijven ontwikkelen. Zij letten ook op of collega’s dit wel doen. Zo geeft 29 procent aan dat zij het gevoel hebben dat collega’s zich niet meer ontwikkelen, wanneer ze langer dan vijf jaar bij dezelfde werkgever blijven. Nederlandse IT-ers zien het echt als kans om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Ontwikkeling staat dus hoog in het vaandel, maar een klein deel van de IT-ers hecht vooral veel waarde aan het werken voor grote namen. Zo geeft 13 procent aan dat ze de naam van de werkgever belangrijker vinden dan het werk dat ze gaan doen.

Salaris staat op één

Maar er zijn andere zaken die een grotere rol spelen bij de keuze voor een nieuwe werkgever. Het allerbelangrijkste blijft toch het salaris. Maar liefst 69 procent zegt dat dit voor hen belangrijk is in de keuze voor een nieuwe werkgever. Op plek twee staat de werk-privé balans (58%), die door de coronacrisis voor veel werknemers steeds belangrijker is geworden. De top drie wordt afgesloten met de afstand tot het werk (33%). Hoewel er veel thuis wordt gewerkt, telt dit toch voor een groot deel mee als IT-ers voor een nieuwe baan kiezen. De arbeidsvoorwaarden van de werkgever moeten dus goed zijn als ze in deze tijd van arbeidskrapte de juiste mensen aan willen trekken.

Gerelateerde berichten...

X