Veilig opgroeien online in De Balie

chinees kind maakt een tekening aan tafel. Chinese jongeren mobieltjesverbod veilig opgroeien

Op 11 april organiseert De Balie een avond met experts over veilig opgroeien online. Aanleiding is het onderzoek dat Fatihya Abdi deed naar de online beleving van Amsterdamse jeugd. Zij deelt haar bevindingen in De Balie en slaat alarm over de gevaren.

Daarna volgt een gesprek met Robbert Hoving, directeur van de organisatie Offlimits, Thierry Marchand, manager van TikTok Nederland en Gwen van der Zwan, journalist en documentairemaker.

Online opgroeien

Jongeren omgeven zich vanaf een vroege leeftijd door de complexiteit van online interacties, zoals het delen van naaktfoto’s, shaming en online pesten. Hoe beschermen we hen in deze digitale wereld? Platforms zoals TikTok, Snapchat en Telegram fungeren als vensters naar een wereld waarin geweld en bedreigingen niet langer abstract zijn; kinderen worden regelmatig geconfronteerd met heftige gewelddadige en seksuele beelden. Dit gebeurt buiten het zicht van ouders en scholen. Wat zijn precies de risico’s van online zijn? En doen we genoeg om deze risico’s te beperken? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Lees ook:
  • Lancering educatieve game voor kinderen met verstandelijke beperking
  • Dreigingen per e-mail: weet jij zeker met wie je mailt?

Gerelateerde berichten...