Verkiezingsdebat over De Slimme Economie op 2 maart 2021 op RTLZ

binnenhof vanaf de vijver

Op 2 maart aanstaande van 14.00 tot 15.00 organiseren Techleap.nl en Dutch Startup Association (DSA) een tv-verkiezingsdebat De Slimme Economie. Het wordt live uitgezonden op RTLZ.

Tijdens dit debat gaan de zes grootste politieke partijen het gesprek aan over waarom een sterk startupklimaat banen, innovatie en welvaart oplevert. Ook Prins Constantijn van Oranje is aanwezig als ambassadeur van de Nederlandse startups.

Startups

Er is in de Nederlandse samenleving geen sector meer die zonder technologie kan. Overheid, zorg, financiële dienstverlening, landbouw, onderwijs, mkb en de grote bedrijven: alle zijn sterk afhankelijk van digitale mogelijkheden. Daarbij heeft de pandemie het belang van een slimme economie nog eens extra onderstreept.

Uit onderzoek van Techleap.nl blijkt dat 2020 weliswaar een recordjaar was qua investeringen in startups in Nederland, maar dat Nederland nog ver achterblijft op andere landen. Grote investeringen en commitments vanuit de politiek zijn nodig om Nederlands als startupland concurrerend te houden.

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur zijn de cruciale vragen: Wat is er de komende vier jaar nodig om de vereiste snelle overgang naar De Slimme Economie te laten plaatsvinden? Welke plannen hebben politieke partijen om een sterk ondernemingsklimaat te creëren?

Deze vragen staan centraal in het tv-verkiezingsdebat De Slimme Economie. Tijdens het debat gaan Kamerleden van de grootste politieke partijen met elkaar in discussie over:

  • Het toekomstige verdienvermogen van Nederland en de banen van morgen
  • Het creëren van een concurrerende voedingsbodem voor bedrijven om te starten en snel te kunnen schalen
  • De rol van digitalisering en tech ondernemerschap in het economisch herstel
  • Creëren van een inclusieve maatschappij met gelijke kansen voor iedereen
Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X