WhatsApp laat telefonisch inloggen voor webversie vallen in bètaversie

whatsapp whatsappfraude
Whatsapp

WhatsApp laat het verplichte inloggen via de telefoon om gebruik te kunnen maken van de webversie binnenkort vallen. Dat blijkt uit een nieuw beschikbare bètaversie van het chatprogramma. De nieuwe versie staat sinds maandag in Google Play.

WhatsApp Web is tot nu toe beperkt van opzet. In de nieuwe bètaversie van de chatdienst is volgens WABetaInfo ook de functie te zien waarop je met meerdere apparaten tegelijk het programma kunt gebruiken. Ook dan hoeft het hoofdaccount niet steeds een actieve internetverbinding te hebben. Verder zou je in de nieuwe versie ook kunnen bellen en videobellen.

Muten

Wanneer iedereen de nieuwe versie in gebruik kan nemen is nog niet helemaal duidelijk. Afhankelijk van het succes van de bèta is dat waarschijnlijk per 8 februari.

Intussen circuleren er ook geruchten dat aan de webversie van de chatdienst meer extra functies zullen komen. Zo zou je op termijn in de webversie van het programma chats kunnen muten of zelfs helemaal verwijderen.

Tot nu toe kan dat alleen in de smartphone-versie. Waarschijnlijk worden die functies niet in deze nieuwe versie maar in een volgende toegevoegd. Dat zelfde geldt ook voor een op handen zijnde webfunctie voor het archiveren van chats. Daarover is alles nog niet helemaal duidelijk. Er is ook nog niets bekend over de techniek achter het nieuwe systeem.

Videobellen

Om gebruik te kunnen maken van de webversie van het programma moet je WhatsApp nu nog ook op je telefoon hebben staan. Die telefoon moet dan ook steeds verbinding moet hebben met internet.

Eerder werd al bekend dat moederbedrijf Facebook de complicerende factoren rond het gebruik van de webversie van de chatdienst wilde laten vallen. Rond die tijd werd voor de app op telefoons ook het aantal personen waarmee je kon videobellen uitgebreid. Dat ging van vier naar acht en was vooral bedoeld om beter te kunnen concurreren met vergelijkbare diensten.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X