Windows-licentie per gebruiker bevrijdt BYOD-bedrijven

Jaspewr Bakker

Microsoft bevrijdt Windows voor zakelijk gebruik van de licentiestructuur per apparaat. In plaats daarvan komt een licentiemodel per gebruiker. Vooral virtuele desktops en bedrijven met een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid profiteren hiervan.

Dit verlost bedrijven van de vaak complexe licentieregels door het per-device model dat Microsoft tot voor kort hanteerde. Hierdoor moest een bedrijf voor een enkele gebruiker vaak dubbel betalen voor Windows.

Onderzoeksbureau Forrester is positief over deze overstap en niet alleen voor bedrijven met BYOD. “Dit is belangrijk en goed nieuws voor heel veel klanten,” blogt analist Duncan Jones in zijn analyse. Het nieuwe per-user licentiemodel is volgens de Forrester-analist helder en vervangt het “semi-doorzichtige bevroren glas” van het voorgaande per-device licentiemodel.

De per-user licentiestructuur geldt voor lokaal geïnstalleerde en VDI-uitvoeringen van Windows Enterprise, maar ook voor Windows To Go dat vanaf USB-media is te booten en te gebruiken.

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van december.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...