Alphabet draait fors meer winst in laatste kwartaal

Alphabet moederbedrijf Google

Alphabet, het moederbedrijf van zoekreus Google, zit weer in de lift. Het afgelopen kwartaal was de omzet ongeveer een derde hoger dan in het zelfde kwartaal het jaar ervoor.

De opleving komt vooral doordat het bedrijf toch weer meer advertenties verkocht. Dat gebeurde bij alle diensten van het bedrijf. Dat bracht de totale omzet 55,3 miljard dollar (45,8 miljard euro). 44,7 miljard dollar daarvan waren advertentie-inkomsten.

YouTube was daarin ook een groeier met zes miljard dollar. Vorig jaar was dat in het zelfde kwartaal nog vier miljard dollar. De diensten van Gmail en de bedrijvenversie van Google Drive haalden met 6,5 miljard dollar de helft meer inkomsten binnen ten opzichte van het eerste kwartaal 2020.

Mager 2020

De winsten komen na een mager 2020 waarin Google een van de weinige techbedrijven was met dalende cijfers. De enige diensten die nog wel verlies draaien zijn de clouddiensten. Die groeien wel, maar intussen heel langzaam.

Alles bij elkaar opgeteld draaide Google zelf 17,9 dollar winst ten opzichte van 6,8 miljard dollar in het eerste kwartaal 2020. Door de cijfers gaat Alphabet 50 miljard dollar steken in het kopen van eigen aandelen. Op die manier willen ze aandeelhouders belonen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...