Aan de slag met nieuwe zorginformatiestandaard: HL7 FHIRÂ

Koplopers in de digitale zorg kunnen vanaf november 2017 de eerste, door HL7 Nederland gevalideerde, HL7 FHIR-profielen gebruiken voor de uitwisseling van gezondheidsgegevens. HL7 FHIR (Fast Health Interoperability Resources) is de meest geavanceerde standaard voor gegevensuitwisseling in de zorg die op dit moment beschikbaar is. Met HL7 Nederland levert ons land zowel nationaal als internationaal een toonaangevende bijdrage aan de ontwikkeling en omarming van deze informatiestandaard.

Met de HL7 FHIR-profielen kunnen in een veilige, online omgeving gezondheidsgegevens uit allerlei bronnen worden verzameld en gebruikt. HL7 FHIR is bij uitstek geschikt voor het koppelen van verschillende (mobiele) applicaties en apparaten in een persoonlijke gezondheidsomgeving. In het MedMij-project wordt HL7 FHIR daarom ook breed gepropageerd. De standaard gebruikt de meest moderne webtechnologieën en creëert op natuurlijke wijze draagvlak door de ‘community-driven’ benadering.

HL7 Nederland al 25 jaar voorop

De HL7 FHIR-profielen komen beschikbaar op het moment dat HL7 Nederland precies 25 jaar bestaat. Het markeert een periode van voortdurende vernieuwing in de uitwisseling van gezondheidsgegevens. In 1992 hoorde Nederland met Duitsland al tot de eerste landen buiten de VS die de HL7 standaard omarmden. En dat is in 2017 niet anders.

Gerelateerde berichten...

X