Bedrijfsverzamelgebouw voortaan zonder receptie dankzij nieuwe app

Of je op kantoor, een straat verderop of aan de andere kant van de wereld bent, als er bezoek voor je kantoor staat laat je die tegenwoordig binnen met een app. Openr is het eerste digitale intercomsysteem ter wereld voor bedrijfsverzamelgebouwen.

Het werkt zo: een bezoeker belt aan op de Openr-intercom waarop alle huurders van het gebouw zichtbaar zijn. De huurder krijgt een melding op de (mobiele) telefoon en opent de deur met de Openr-app op desktop, tablet of mobiel.

Digitaal antwoord op kantoorleegstand en groei zelfstandigen

Openr is het digitale antwoord op de toenemende leegstand van kantoren en de groei van het aantal zelfstandigen die een (gedeelde) werkplek zoeken. In 2015 stond 15 tot 17% van de kantoren leeg en daalde de gemiddelde duur van een huurcontract van tien jaar naar minder dan vijf, rapporteerde Dynamis in het rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkt. En omdat zelfstandigen, in 2015 waren er al meer dan één miljoen, geregeld vanuit koffiezaken en hotellobby’s werken, hebben kantoorpanden er onverwachte concurrenten bijgekregen.

Zelfstandigen hebben behoefte aan werkruimte, maar kunnen zich meestal geen eigen kantoorpand veroorloven. De oplossing zijn bedrijfsverzamelgebouwen. Zo gaat de beheerder leegstand tegen en krijgen huurders een werkruimte tegen flexibele voorwaarden.

Receptie en sleutels overbodig

Door toegang tot bedrijfsverzamelgebouwen te digitaliseren wordt een bemande receptie, net als bedrading en fysieke sleutels, overbodig. Op het display van de Openr-intercom ziet een bezoeker welke bedrijven er in het bedrijfsverzamelgebouw zitten. De huurder doet zelf de deur open voor de bezoeker.

Door het hoge verloop van huurders is het handig dat de beheerder bedrijfsnamen snel kan aanpassen. En een sleuteloverdracht is niet langer nodig, wat administratiekosten scheelt. Met deze handigheden past Openr in de zogenaamde ‘smart city’, de digitalisering van de stad die omarmd wordt door steden als Londen, New York City en Amsterdam.

 

Al 37121 keer de deur geopend

Ontstaan in 2014, wist het systeem snel de weg te vinden naar grote bedrijfsverzamelgebouwen als de Vestiagebouwen, het voormalig Tropicanagebouw en Nassau Parc. André Mahieu, beheerder van Nassau Parc: “Openr is een verborgen kampioen. Ik ken geen systeem dat hierop lijkt”. “Het staat meteen high-tech”. Naast de toepassing voor bedrijfsverzamelgebouwen is Openr een interessante mogelijkheid voor particulieren die hun huis verhuren op huisverhuurwebsites als AirBnB, in de ouderenzorg en voor onbeheerde panden. Het aantal keer dat een deur met Openr is geopend staat inmiddels op 37121 keer.

 

Jonge Rotterdamse uitvinders

Openr is ontwikkeld door de jonge uitvinders van Afdeling Buitengewone Zaken (A/BZ) uit Rotterdam. Zij ontwikkelden een prototype dat ze nog dezelfde dag plaatsten in een aantal gebouwen. De learnings werden verwerkt in de definitieve versie. Co-founder en creative director van A/BZ, Gordon Tiemstra: “Wij zijn hét antwoord op de telkens slimmer wordende stad met haar snelle ritme van verandering en eisen. Als jong innovatief bedrijf kunnen wij daar, in tegenstelling tot de traditionele spelers, enorm snel op inspelen. Lig je in Las Palmas aan het strand maar staat je freelancer voor de deur? Met Openr kan je hem toch binnenlaten. Mensen verwachten flexibele en mobiele oplossingen en wij bieden dat.”

 

Gerelateerde berichten...