Equinix en Alice & Bob bieden Nederlandse organisaties toegang tot quantumtechnologie

Equinix, werkt samen met Alice & Bob, een toonaangevend quantum computingbedrijf dat een van de meest betrouwbare quantum processors op de markt ontwikkelt. Dankzij de samenwerking met Alice & Bob profiteren Equinix-klanten in Nederland – en over de hele wereld – straks van veilige toegang tot de geavanceerde quantumtechnologie van Alice & Bob via Equinix Metal en Equinix Fabric, en van de quantum strategiediensten van Alice & Bob.

Quantum computing is een baanbrekende technologie geschikt voor taken die veel computerrekenkracht vereisen. Denk aan digitale simulaties, optimalisaties, machine learning en cryptografie. Hoewel de technologie zich nog in de beginfase bevindt, heeft het veel potentieel om bedrijfsprocessen te verbeteren, ons begrip van het universum te veranderen en kan het straks zelfs helpen bij het vertragen van klimaatverandering. Quantum computers hebben de kracht en het potentieel om problemen op te lossen die onze beste klassieke computers duizenden jaren zouden kosten.

Innovatieve kracht van cat qubits in quantum computing
De technologie van Alice & Bob is het resultaat van geavanceerd onderzoek uitgevoerd in Franse en andere internationale laboratoria. Quantumtechnologie is bijzonder geschikt om bedrijven te helpen bij het versnellen van innovatie en het toekomstbestendig maken van hun aanbod. Terwijl huidige kwantumcomputers soms rekenfouten maken waardoor ze hun theoretische beloften niet kunnen waarmaken, is Alice & Bob bezig met de ontwikkeling van gepatenteerde technologie voor zelfcorrigerende supergeleidende kwantumbits. Deze worden ook wel “cat qubits” genoemd.

Cat qubits bieden een veel eenvoudigere weg naar fouttolerante en universele gate-gebaseerde quantum computing. Dit betekent dat de computer blijft functioneren zelfs als er fouten optreden, wat de technologie betrouwbaar maakt, en dat het een breed scala aan berekeningen uit kan voeren, waardoor je het voor verschillende toepassingen kan gebruiken. Met andere woorden, cat qubits beloven een meer betrouwbare en veelzijdige aanpak voor quantum computing en ze hebben het potentieel om quantum computing voor commerciële doeleinden in te zetten.

Théau Peronnin, CEO van Alice & Bob, zegt: “We zijn trots dat onze technologie de laboratoriumfase achter zich laat en de echte wereld betreedt. Equinix is de ideale partner om de quantumrevolutie aan de samenleving te introduceren. We kijken ernaar uit om Equinix-klanten te helpen enkele van ’s werelds meest uitdagende problemen op te lossen.”

Het samenvoegen van de strenge beveiligingsactiviteiten van Equinix met de quantum expertise van Alice & Bob creëert de ideale omgeving om baanbrekende innovaties te ontwerpen. Dankzij deze synergie kunnen bedrijven de kracht van quantum computing ontdekken met de geruststelling dat hun onderzoek volledig vertrouwelijk blijft.

Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux, zegt: “Alice & Bob is een toegangspoort tot quantum computing voor veel bedrijven, en Equinix is de sleutel. We weten dat onze Nederlandse klanten voortdurend op zoek zijn naar manieren om voorop te blijven lopen, en we willen er zijn om hen innovatieve oplossingen te bieden voor hun uitdagingen. De technologie van Alice & Bob is een fantastische aanvulling op ons wereldwijde interconnectie-ecosysteem en we kunnen niet wachten om te zien wat voor baanbrekend werk het oplevert.”

Industrieën die sterk afhankelijk zijn van krachtige rekenkracht, zoals duurzame energie, chemie, farmacie en financiële dienstverlening, zullen naar verwachting tegen 2035 ingrijpend veranderd worden door de technologie, met een potentieel van maximaal $1,3 biljoen aan waarde tegen die tijd.*

Quantum computing binnen Equinix’ infrastructuur
Een breed scala van industrieën en ecosystemen die potentiële toepassingen van quantum computing willen verkennen, kan nu veilig toegang krijgen tot de on-demand quantum computers van Alice & Bob, gehuisvest in het eigen datacenter van Alice & Bob, via Equinix Metal en Equinix

Equinix Metal is on-demand, high-performance bare metal, dat direct geïntegreerd kan worden met Equinix Fabric om krachtige infrastructuur binnen enkele minuten wereldwijd in te zetten. Bedrijven kunnen zo verbinding maken met honderden netwerken, communicatie-, beveiligings- en cloudproviders – allemaal vanuit één locatie. Dit opent een wereld vol mogelijkheden voor bedrijven die willen experimenteren met de quantum computer van Alice & Bob binnen hun eigen digitale infrastructuur, met de beveiliging en het gemak waar Equinix om bekend staat.

Gerelateerde berichten...