IDC: Synchronisatie van Dropbox ‘best-in-class’

IDC geeft Dropbox in hun onafhankelijke EFSS-evaluatiegids de ‘best-in-class-score’ voor de synchronisatieprestaties. De snelle, efficiënte synchronisatietechnologie is één van de vele redenen waarom mensen voor Dropbox kiezen.

Voor dit onderzoek heeft IDC de Dropbox-synchronisatieclient vergeleken met andere producten op het gebied van EFSS (Enterprise File Sync and Share), waaronder Microsoft OneDrive, Google Drive, Box en Egnyte. Na een serie tests, waarin de prestaties op verschillende hoofdgebieden werden geëvalueerd, heeft IDC geconcludeerd dat de synchronisatietechnologie van Dropbox ‘verreweg de snelste updateprestaties’ levert. Uit de tests van IDC bleek ook dat Dropbox bedrijven voorziet van ‘de hoogste upload- en downloadsnelheden voor een groot bestand, met een aanmerkelijke voorsprong op de concurrentie’. De synchronisatie van Dropbox is slim en bespaart tijd, netwerkkosten en bandbreedte, door niet steeds weer het hele bestand maar alleen bestandswijzigingen te synchroniseren.

Klanten helpen slimmer en sneller te werken

“We werken met onze collega’s samen aan allerlei soorten bestanden op verschillende apparaten en platformen, in kantoren overal ter wereld. Synchronisatie wordt vaak over het hoofd gezien of onvoldoende getest bij het evalueren van EFSS-services, omdat dit iets is wat feitelijk op de achtergrond gebeurt. Synchronisatie is echter een wezenlijk onderdeel van elke EFSS-service”, zegt Chandana Gopal, researchmanager bij IDC. “Uit onze evaluatie blijkt bijvoorbeeld dat de degene die het beste presteert bij iets gewoons als een update van de synchronisatie, meer dan 13 keer sneller is dan de langzaamste. Een dergelijk verschil in prestaties is veelbetekenend en kan uiteindelijk invloed hebben op de acceptatie door eindgebruikers en hun productiviteit en tevredenheid.”

Teams winnen met die seconden en minuten die ze hebben bespaard ontelbare uren aan productiviteit. IDC rapporteert dat Dropbox ‘verreweg de snelst werkende synchronisatie’ levert in de ‘Initial Update and Sync’-test. Dropbox had voor het uploaden van een PowerPoint-bestand van 20 MB slechts 12 seconden nodig, tegen een groepsgemiddelde van 70 seconden. Het synchroniseren van een MPEG-videobestand van 4 GB naar verschillende apparaten duurde gemiddeld 34,2 minuten, van begin tot eind. Onze groep met concurrenten had in totaal gemiddeld 109,8 minuten nodig om een dergelijk bestand te synchroniseren. En met deze grote bestanden is het volgens IDC zo dat Dropbox ‘onmiddellijk werkt en bestanden snel worden weergegeven op de desktop van de ontvanger’. Er was ook sprake van een ‘goed herstel bij een netwerkonderbreking’. Je bestanden komen dus op hun bestemming aan, zelfs als de verbinding hapert.

Gerelateerde berichten...