Jamf presenteert nieuwste ontwikkelingen van Apple security en device management op JNUC

Amsterdam, 20 september 2023 – Tijdens de 14e editie van de jaarlijkse Jamf Nation User Conference (JNUC) in Texas heeft Jamf samen met onder andere Apple, Google en Microsoft aan Apple-beheerders laten zien hoe beheer en security van Apple-devices samenkomen in één geïntegreerd platform.

“Jamf’s Apple beheer- en securityoplossingen, die als één geïntegreerd platform worden aangeboden, helpen IT- en securityteams om gebruikers de ervaring te bieden die ze verwachten en die organisaties vertrouwen”, zegt John Strosahl, CEO van Jamf. “We hebben het al vaker gezegd: als Apple innoveert, viert Jamf feest. We hebben zoveel vertrouwen in het aanhoudende succes van Apple dat we ervan overtuigd zijn dat Apple de komende tien jaar het meest populaire eindgebruikersplatform in het bedrijfsleven zal zijn. Jamf is dan de nummer-1 om organisaties te helpen succesvol te zijn met het beheren en beveiligen van Apple.”

Jamf overbrugt de ruimte tussen wat Apple biedt en wat organisaties nodig hebben. Het brengt beheer, identity en security bij elkaar, wat nodig is om met Apple succesvol te zijn op het werk. Dit noemt Jamf ‘Trusted Access’ en dit is wat organisaties kunnen bereiken als ze hun Macs en mobiele devices beheren en beveiligen met Jamf.

Enkele hoogtepunten van JNUC 2023:

De Jamf Pro 11-serie, die een modernere, toegankelijke UI, eenvoudigere onboarding en continue ondersteuning voor Declarative Device Management biedt.

Jamf heeft Jamf Pro 11 gelanceerd, met een geheel vernieuwde gebruikersinterface die de toegankelijkheid verbetert met nieuwe kleuren, ondersteuning van tabbladen voor navigatie, verbeteringen voor screenreaders en handige snelkoppelingen naar tal van populaire workflows. Dit nieuwe uiterlijk zal in de toekomst worden uitgerold naar alle Jamf-producten, zodat gebruikers de consistente ervaring krijgen die ze verwachten.

Jamf Pro 11 ondersteunt ook Apple Declarative Device Management, inclusief nieuwe workflows voor het beheer van software-updates. Daarmee kunnen beheerders in Jamf Cloud de automatische installatie van nieuwe software-updates plannen en afdwingen op een specifieke datum en tijd. Apple heeft aangekondigd dat workflows voor aanmelding (‘enrollment’) verder verbeterd zullen worden met Account Driven Device Enrollment, dat ondersteund zal worden in Jamf Pro 11 voor macOS Sonoma en iOS 17.

Daarnaast biedt Jamf Pro 11 een eenvoudigere en transparantere onboarding voor eindgebruikers. Zo kunnen ze onder andere de voortgang van de installatie van apps volgen terwijl ze aan het werk zijn.

Betere security met workflows voor compliance en beheer van kwetsbaarheden

Jamf Protect is voorzien van een nieuw compliance dashboard en beheer van kwetsbaarheden (‘vulnerability management’). Beheerders kunnen in één oogopslag de algemene compliance-status van hun omgeving zien. Ook kunnen ze snel zien welke apps en OS-versies in hun omgeving kwetsbaar zijn voor bekende Common Vulnerabilities and Exposures (CVE’s). Zo kunnen ze betere beslissingen nemen over toegangsbeleid en prioriteiten voor patches. Eerder dit jaar voegde Jamf Pro ondersteuning voor Rapid Security Response-updates toe, om beheerders volledig inzicht en controle te geven over belangrijke security updates.

Jamf en zijn identitypartners lopen voorop met SSO-extensies. Eerder dit jaar introduceerde Jamf ondersteuning voor Enrollment SSO met Okta. Daarnaast was Jamf de eerste met ondersteuning voor Platform SSO met Okta. Enrollment SSO en Platform SSO workflows bieden gebruikers een nieuwe single sign-on ervaring op Mac en op mobiele devices.

ZTNA nu geïntegreerd in Jamf Connect

Sinds 2018 helpt Jamf Connect organisaties om cloud identity naar de Mac te brengen. Jamf heeft nu de Identity and Access Management (IAM) mogelijkheden van Jamf Connect uitgebreid met Zero Trust Network Access (ZTNA) om ‘least-privilege’ en snelle connectiviteit met cloud en on-premise databronnen te bieden vanaf macOS, iOS, iPadOS, Android en Windows devices. Deze kant-en-klare ZTNA-oplossing maakt gebruik van een nieuwe generatie netwerktechnologie die eenvoudig te implementeren is en tegelijkertijd eindgebruikers een betere ervaring biedt. Deze oplossing vervangt verouderde VPN’s en is efficiënter, zorgt voor lagere kosten en is veel veiliger dankzij integraties met Jamf’s productplatform.

Fysieke toegang met toegangspasjes nu met risicosignalen van devices

Dankzij het partnerschap met SwiftConnect dat vorig jaar tijdens JNUC is aangekondigd, biedt Jamf nu een alternatief voor fysieke toegangspasjes. Hiermee kunnen Jamf-klanten met hun iPhone of Apple Watch toegang krijgen tot gebouwen en kantoren. Jamf komt nu met verbeteringen voor Employee Badge, waarmee risicosignalen of gebruikersevents verstuurd kunnen worden die de toegang voor een medewerker tijdelijk uitschakelen, totdat het device weer volledig in orde is. Jamf Employee Badge brengt digitaal toegangsbeleid naar de fysieke wereld, zodat alleen vertrouwde gebruikers met beveiligde devices toegang hebben tot gebouwen en kantoren.

AI-functionaliteit helpt IT- en securityteams om niet harder maar slimmer te werken

Jamf komt met een nieuwe, AI-gedreven chatbot aan die de online community, learning hub en technische documentatie van Jamf samenbrengt. Jamf-beheerders kunnen hier antwoord krijgen op hun vragen, om snel problemen op te lossen.

Jamf deelde ook zijn visie op hoe AI verder geïntegreerd zal worden in zijn securityproducten. Deze nieuwe AI-functionaliteit bekijkt gedetailleerde, ruwe telemetriegegevens en gegevens over securitymeldingen en past daar het MITRE ATT&CK Framework op toe. Vervolgens biedt het beheerders een heldere samenvatting van wat er aan de hand is en tevens aanbevelingen over hoe security issues kunnen worden verholpen. Deze functie zal in de nabije toekomst worden geïntegreerd in Jamf-oplossingen.

Vereenvoudigd beheer en security in de klas

Jamf heeft een nieuwe gebruikersinterface aangekondigd voor zowel Jamf School als Jamf Teacher. Dit voorziet de console van meer efficiëntie en inzicht, wat essentieel is voor leerkrachten in een vol klaslokaal. Daarnaast brengt Jamf de meest gevraagde functie van Jamf Pro – App Installers – naar Jamf School. Dit zorgt voor een completere Mac-beheerervaring in deze oplossing die speciaal is ontworpen voor het onderwijs.

Om leerlingen en onderwijsinstellingen nog beter te beschermen, heeft Jamf contentfiltering op devices uitgerold binnen Jamf Safe Internet voor gemonitorde iOS- en iPadOS 16+-devices. Deze functie houdt zowel binnenkomende dreigingen als onveilige uitgaande activiteiten tegen en zorgt tegelijkertijd voor meer privacy voor leerlingen. Later dit jaar staat ook contentfiltering voor macOS-devices gepland.

Gerelateerde berichten...