Zscaler werkt samen met Imprivata en CrowdStrike voor nieuwe zero trust-beveiligingsoplossing voor de zorg

Zscaler, leider in cloudbeveiliging, werkt samen met CrowdStrike en Imprivata om een op maat gemaakte zero trust-cyberbeveiligingsoplossing te leveren voor de gezondheidszorg. De nieuwe Zscaler-integratie met het Imprivata Digital Identity Platform biedt inzicht, bescherming tegen dreigingen en traceerbaarheid voor end-to-end, multi-user en gedeelde toegangscontroles voor apparaten die nodig zijn om te voldoen aan wettelijke vereisten, zoals HIPAA en HITECH.

Door de nieuwe Zscaler-integratie met Imprivata, kan Zscaler Imprivata-context gebruiken voor zijn bestaande integratie met CrowdStrike Falcon Zero Trust Assessment (ZTA) om toegang tot applicaties met adaptief, risico-gebaseerd beleid te beheren.

Naarmate de gezondheidszorg steeds vaker doelwit is van ransomware, is er meer geavanceerde cyberbeveiliging nodig om gevoelige patiëntgegevens te beschermen en continuïteit te garanderen. Met deze nieuwe integratie kunnen gebruikers van het Zscaler Zero Trust Exchange-platform, Imprivata OneSign en het CrowdStrike Falcon-platform, een zero trust-architectuur effectiever adopteren. Deze adoptie levert granulair toegangsbeheer, bescherming tegen dreigingen en traceerbaarheidsmogelijkheden die betere bescherming bieden tegen ransomware.

Ziekenhuizen en andere zorgorganisaties hebben te maken met een unieke beveiligings- en identiteitsuitdaging. Met zoveel gedeelde werkplekken moeten ze bepalen hoe ze kunnen onderscheiden wie wat doet op welk apparaat en hoe ze toegangscontroles en beveiligingsbeleid kunnen afdwingen op basis van zowel de gebruiker die op dat moment heeft ingelogd als de status van het apparaat. Daarnaast moeten deze organisaties alle gebruikersactiviteiten bijhouden voor traceerbaarheids- en compliance-vereisten.

“Het aantal cyberaanvallen op de gezondheidszorg is groter dan ooit en het beschermen van patiëntgegevens is essentieel om vertrouwen te behouden”, zegt Dhawal Sharma, Senior Vice President and General Manager bij Zscaler. “Zscaler’s integratie met Imprivata en CrowdStrike biedt extra hulp aan organisaties in de gezondheidszorg tijdens de transitie naar een zero trust-architectuur. We helpen werknemers en technici met least privilege toegang tot de informatie die ze nodig hebben om zorg te verlenen en de privacy en veiligheid van patiëntgegevens te behouden.”

De integratie met het Imprivata Digital Identity Platform levert:

  • Beleidshandhaving voor gedeelde werkplekken en bescherming tegen dreigingen.
  • End-to-end zero trust-beveiliging die op rollen gebaseerde toegangscontrole mogelijk maakt en patiëntgegevens beschermt.
  • Traceerbaarheid van gebruikersactiviteit op een gedeelde werkplek voor meerdere gebruikers, voor naleving van regelgeving zoals HIPAA en HITECH.

“Het vereenvoudigen van de veilige toegang tot gegevens is de sleutel tot het verbeteren van de productiviteit van professionals in de gezondheidszorg”, zegt Mark McArdle, Chief Product & Design Officer bij Imprivata. “Deze samenwerking met Zscaler versterkt ons zero trust-ecosysteem en verbetert uiteindelijk de resultaten voor zowel patiënten als artsen.”

“Onze gezamenlijke inspanningen zullen ervoor zorgen dat patiëntgegevens vertrouwelijk blijven, de integriteit wordt gehandhaafd en kritieke diensten altijd beschikbaar zijn”, aldus Raj Rajamani, Chief Product Officer bij CrowdStrike. “Het vermogen van het Falcon-platform om snel geavanceerde ransomware-aanvallen op apparaten en in de cloud te identificeren en te dwarsbomen, in combinatie met op apparaten-gebaseerde toegangscontrole van Zscaler, biedt een uitgebreide end-to-end zero trust-oplossing voor organisaties in de gezondheidszorg. De oplossing vermindert het risico op inbraken en data-exfiltratie aanzienlijk.”

Zscaler en CrowdStrike werken samen om de acceptatie van zero trust voor IT-teams te vereenvoudigen door een geïntegreerde end-to-end-beveiligingsoplossing te bieden. Bezoek voor meer informatie over de HIPAA- en HITECH-compatibele zero trust-oplossing de Zscaler-stand #105 op Fal.Con, CrowdStrike’s jaarlijkse cybersecurity-klantevenement. Daarnaast is Zscaler door CrowdStrike geselecteerd voor de 2023 CrowdStrike Ecosystem GTM Partner of the Year award.

Verder publiceerde Zscaler in een nieuwe blogpost een analyse van de dreigingen waar de gezondheidszorg mee te maken heeft en details over hoe deze nieuwe oplossing kan helpen zero trust te implementeren in de organisatie.

Gerelateerde berichten...