Nederlandse scaleup schiet Kamer van Koophandel te hulp met digitale oplossing

COVID-19 is een enorme uitdaging voor veel ondernemers in Nederland. Al helemaal voor de startende ondernemer die net van plan was om een bedrijf op te zetten. Veel instanties, waaronder de Kamer van Koophandel (KVK), beperken namelijk fysieke afspraken voor het oprichten van een onderneming.

Om ervoor te zorgen dat ondernemers hun ideeën niet langer vast hoeven te houden heeft de Nederlandse scaleup FIRM24 een oplossing ontwikkeld. Speciaal voor startende ondernemers heeft FIRM24 in samenwerking met notarissen de oprichting van een eenmanszaak nu volledig online beschikbaar gemaakt. Hierdoor is er geen onnodige en risicovolle fysieke afspraak bij de KVK meer nodig.

Eigenlijk was het al een tijdje mogelijk: volledig online een onderneming oprichten. De technologie was voorhanden en vooruitstrevende notarissen waren bereid om mee te werken. Alleen de uitvoering liet op zich wachten. Recente ontwikkelingen hebben echter voor een stroomversnelling gezorgd. Hierdoor is het sinds kort mogelijk om vanachter je laptop een nieuwe onderneming op te richten.

FIRM24 merkte een enorme toename in de vraag naar het oprichten van online eenmanszaken op. De reden? De Kamer van Koophandel accepteerde geen nieuwe inschrijvingen meer omdat men fysiek op afspraak moet bij een KVK loket. Gezien alle maatregelen omtrent het Coronavirus is dat lastig geworden. Ook ondernemers zelf proberen, daar waar mogelijk, fysieke afspraken te vermijden. Het resultaat? Een enorme terugval in inschrijvingen van voornamelijk eenmanszaken. De Nederlandse economie loopt zo het risico een grote klap te krijgen door deze terugval in bedrijvigheid.

Het zou lastig te verkroppen zijn als Nederland zoveel averij oploopt, terwijl dit met een simpele technologische oplossing voorkomen had kunnen worden. Juist om deze reden heeft FIRM24 de digitale ondernemingsprocedure onmiddellijk toegankelijk gemaakt. Ondernemers kunnen in deze moeilijke periode alsnog de benodigde stappen zetten om een onderneming op te richten. De digitale identificatie is 100% veilig en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een eenmanszaak via een aangesloten notaris op te richten.

Gerelateerde berichten...

X