Nieuwe LANCOM VPN-client met uitgebreide Quality of Service-functionaliteit

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems lanceert versie 5.0 van zijn Advanced VPN Client (AVC), gebaseerd op de IPSec-standaard. Zij biedt extra functies en detailverbeteringen die het gebruik voor zowel de beheerder als de gebruiker vereenvoudigen.

Deze omvatten ondersteuning voor IPv4 / IPv6 Dual Stack en vernieuwde Quality of Service (QoS)-functies die bijvoorbeeld de prioritering van realtime-datastromen mogelijk maakt. De VPN-client ondersteunt alle huidige 32- en 64-bits Windows-systemen.

Als grote bestanden, e-mails en IP-telefoongesprekken gelijktijdig over één VPN-verbinding worden verzonden, wordt al snel de maximale capaciteit bereikt. De nieuwe QoS-functies van de AVC maakt het mogelijk om toepassingen – zoals VoIP-verbindingen – in de VPN-tunnel te prioriteren bij het toewijzen van bandbreedte.

Dit betekent dat altijd de nodige bandbreedte beschikbaar is voor een soepel werkende toepassing zonder onderbrekingen of verstoringen. Deze nieuwe functies zorgen ervoor dat actieve toepassingen de overdrachtssnelheid ter beschikking hebben die de beheerder hen heeft toegekend en dat inactieve toepassingen die voor hen gereserveerde capaciteit niet blokkeren.

Uitgebreide Dual Stack-implementatie
Met versie 5.0 van de AVC ondersteunt LANCOM voor het eerst IPv4 / IPv6 Dual Stack binnen de VPN-tunnel. Bovendien kunnen beheerders de split tunneling-functionaliteit afzonderlijk voor IPv4 en IPv6 configureren.

Uitgebreide thuiszone-functie
De thuiszone-functie maakt gebruik van een speciaal geconfigureerd gebruiksprofiel met vooraf gedefinieerde firewall-regels die alleen van toepassing zijn in het thuiskantoor. De regels staan bijvoorbeeld het gebruik van een printer of scanner thuis toe. Als de gebruiker de thuiszone verlaat, worden de standaard firewallregels weer geactiveerd.

Met versie 5.0 is de functie veel flexibeler gemaakt. In plaats van een gedefinieerde thuiszone automatisch steeds opnieuw te gebruiken, kan deze na een herstart, stand-by of een verandering van het verbindingsmedium tijdelijk vergeten en, indien nodig, opnieuw geconfigureerd worden.

De LANCOM Advanced VPN Client 5.0 ondersteunt alle huidige 32- en 64-bits Windows-systemen tot en met Windows 10. Zelfs in heterogene infrastructuren met verschillende versies van besturingssystemen kan de toegang op afstand consistent worden geregeld via één VPN-client. De voordelen zijn lagere kosten voor administratie, de gebruikers-helpdesk en trainingen.

Versie 5.0 is beschikbaar voor 109 Euro, exclusief BTW. Voor klanten met Advanced VPN Client versie 3.10 of hoger biedt LANCOM een upgrade aan voor de prijs van 64 Euro, exlusief BTW.

 

Gerelateerde berichten...

X