Nieuwe oplossingen van Juniper Networks helpen serviceproviders met snellere 5G-transformatie

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, maakt vandaag bekend dat het zijn aanbod van oplossingen voor metro-, edge- en core-netwerken fors heeft uitgebreid. Juniper wil daarmee de 5G-transformatie van serviceproviders bespoedigen.

Het nieuwe aanbod omvat onder meer een voor IP geoptimaliseerde chipset met een 400 GbE-dichtheid binnen een nieuwe lijnkaart met een capaciteit van 14,4 Tb, toegang tot nieuwe ACX netwerken, netwerkaggregatie en nieuwe MX 5G-routers. Deze oplossingen bieden serviceproviders de mogelijkheid om hun infrastructuurtransformatie op holistische wijze aan te pakken.

In combinatie met de softwareoplossingen uit de Contrail-reeks van Juniper dragen deze infrastructuurverbeteringen bij aan een veilige, geautomatiseerde en cloud-gerichte architectuur die serviceprovider nieuwe omzetkansen biedt.

5G-netwerken bieden serviceproviders de mogelijkheid om hun omzet te vergroten met nieuwe diensten die eerder simpelweg niet realiseerbaar waren, zoals IoT-, AR/VR- en connected car-toepassingen met een latency van bijna nul. Dergelijke diensten gaan echter gepaard met een exponentiële groei van het dataverkeer, hogere prestatie-eisen, nieuwe beveiligingsrisico’s en operationele complexiteit.

Als antwoord hierop moeten serviceproviders hun netwerken transformeren tot een veilige, geautomatiseerde en cloud-gerichte infrastructuur. Dit is nodig om dit soort diensten op een simpele, flexibele en kostenefficiënte manier aan te bieden.

Serviceproviders hebben baat bij een holistische aanpak van digitale transformatie die de infrastructuur, het netwerkbeheer en de levering van cloud-native diensten omspant. Alleen daarmee kunnen zij de economische voordelen realiseren die nodig zijn om succes te boeken in de moderne digitale economie.

De nieuwe oplossingen van Juniper bieden serviceproviders de mogelijkheid om een door bedrijfsprocessen aangestuurde aanpak van infrastructuurtransformatie te hanteren die gebruikmaakt van de beste functionaliteit voor beveiliging, automatisering en cloud computing die er op de markt te vinden is. Als aanvulling op deze infrastructuurverbeteringen biedt de Contrail-reeks van Juniper serviceproviders de mogelijkheid om af te stappen van het beheer van afzonderlijke apparaten en de volledige beheerlevenscyclus te automatiseren met één geïntegreerde reeks van softwareoplossingen. Dit draagt bij aan vereenvoudiging van het ontwerp, de implementatie en het beheer van hun netwerk.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

● Nieuwe innovaties voor metronetwerken: Juniper heeft zijn Metro Fabric-aanbod uitgebreid om serviceproviders aan een flexibele en veilige netwerkinfrastructuur met een hoog reactievermogen te helpen. Dit maakt het eenvoudiger om nieuwe netwerkservices te ontwikkelen en aan te bieden. Nieuwe oplossingen zijn onder meer:

○ 1 RU ACX700 Universal Metro Router: Deze access router met hoge capaciteit voorziet de nodige IPsec transport, exacte timing en optimale bandbreedte waar de nieuwe realiteit van 5G om vraagt. Dit stelt serviceproviders in staat om flexibele netwerkservices aan te bieden. De router met een robuuste behuizing en compacte vormfactor voldoet daarnaast aan de strikte omgevingseisen voor externe locaties met poortdichtheden van 24x10GbE en 4x100GbE.

○ 3 RU ACX700 Universal Metro Router: Deze router biedt de high availability en hoge bandbreedte die nodig zijn voor bedrijfskritische locaties waarvan de netwerksnelheden moeten worden opgeschaald. De 3 RUACX700 is voorzien van een bij hoge temperatuur beschermende geharde behuizing en biedt een totale doorvoercapaciteit van 2,4 Tb voor pre-aggregatie en aggregatie.

● Nieuwe innovaties voor edge-netwerken: De nieuwe MPC11E-lijnkaart binnen het 5G Universal Routing Platform uit de MX2000-serie wordt van kracht voorzien door de Penta Silicon-chipset van Juniper. Dit zorgt voor een drievoudige toename van de systeem- en lijnkaartcapaciteit en een brancheleidende capaciteit van 4 Tb per sleuf voor edge routing met hoge capaciteit.

● Nieuwe innovaties voor core-netwerken: De nieuweTriton Silicon van Juniper Networks brengt integrale veilige connectiviteit naar grootschalige omgevingen. Het is de eerste chipset binnen de branche met native 400GbE MACsec-ondersteuning. De Triton Silicon brengt de PTX10008 en het PTX10016 Universal Chassis in een marktleidende positie wat betreft dichtheden van 100GbE en 400GbE. De nieuwe chipset biedt verbeteringen van de energie-efficiëntie van rond de 70 procent (circa 0,15 watt per gigabit) ten opzichte van de bestaande chipset Junos Express Plus. Dit resulteert in 380% meer bandbreedte in vergelijking met eerdere generaties lijnkaarten in de PTX10008 en PTX10016.

De door Juniper Penta Silicon ondersteunde MPC11E-lijnkaarten voor de edge router MX2000 en de door Triton Silicon ondersteunde 14,4Tb lijnkaarten voor de PTX10008 zullen naar verwachting in de tweede helft van 2019 verkrijgbaar zijn. De ACX700-modellen met een vormfactor van 1 en 3 RU zullen begin 2020 beschikbaar zijn.

 

Gerelateerde berichten...

X