Nieuwe Toughbook 55 voor veranderende behoeften van moderne mobiele beroepsbevolking

Panasonic Connect heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de derde generatie van zijn toonaangevende modulaire robuuste notebook, de Toughbook 55. Het vernieuwde apparaat is geschikt voor de steeds gevarieerdere rollen van de moderne mobiele werker, ongeacht de taak of toepassing. De Toughbook 55 biedt de optimale balans tussen de behoefte aan connectiviteit, flexibiliteit en gebruiksgemak en robuustheid, een lange batterijduur en veiligheid.

De Toughbook 55mk3 is een enorme sprong voorwaarts. Het apparaat is met name geschikt voor gebruikers in de nuts- en buitendienstsector, de automobielsector en bij hulpdiensten en defensie; zij kunnen profiteren van de superieure prestaties, verbeterde connectiviteit en toenemende behoefte aan modulariteit om zich aan te passen aan wisselende vereisten van mobiele werknemers.

De Toughbook was al het meest personaliseerbare robuuste apparaat op de markt; Panasonic heeft het modulaire ontwerp nog verder verbeterd met de toevoeging van een nieuw slot aan de achterkant, met een vierde USB Type-A en een tweede USB Type-C-interface vanaf januari 2024, ideaal voor snelle gegevensoverdracht. De Toughbook Universal Bay blijft behouden, om randapparatuur met een eenvoudige schakelaar, montage of klik te verwisselen.

Er is een toename tot 12,7% (PCMark 10®) in verwerkingskracht met de Intel 13e generatie Core™ i5 processor met Intel vPro® Technology (Raptor Lake).® Voor degenen die ongeëvenaarde kracht nodig hebben voor de meest veeleisende toepassingen levert de optionele nieuwe Core™ i7p-processor met Intel vPro-technologie een boost in rekenkracht tot 17,4% (PCMark 10®). Andere verbeteringen zijn onder meer een verbeterde eSIM- en Dual SIM-connectiviteit voor nauwkeurige en betrouwbare communicatie onderweg, de nieuwste Wi-Fi (Intel® Wireless 6E AX211) die de optimale bandbreedte selecteert om batterijvermogen te besparen en een verbeterde Bluetooth 5.3**-connectiviteit. Dit nieuwste Windows 11 Pro-apparaat is ook beschikbaar met Windows 10-stuurprogramma’s, voor degenen die nog moeten overstappen op het nieuwe besturingssysteem.

Toekomstbestendig voor alle sectoren en activiteiten
De Toughbook 55 is ideaal voor R&D-ingenieurs in de auto-industrie die een robuuste en betrouwbare notebook nodig hebben om met uitdagende omstandigheden om te gaan, of het nu gaat om testen op afgelegen locaties, in de warmtekamer of op de testbaan. Doordat telemetrie in realtime wordt vastgelegd, kan het apparaat gemakkelijk enorme gegevensvolumes verwerken met zijn superieure opslag- en connectiviteitsmogelijkheden.

Voor reparaties aan nutsvoorzieningen en buitendienst onderscheidt de Toughbook 55 zich door zijn vele configuratie- en connectiviteitsopties, ook voor oudere systemen en speciale poorten. Voor defensie en hulpdiensten biedt de Toughbook 55 een hoog niveau van gegevensbescherming zoals een Microsoft Secured-core PC en bedrijfskritische connectiviteitsniveaus.

In combinatie met een lichtgewicht ontwerp en een IP53-classificatie die beschermt tegen stof en spatwater, is de Toughbook 55 bestand tegen stoten en vallen tot 90 cm* en werkt hij probleemloos bij temperaturen van -29 °C tot +60 °C*.

Duurzaam ecosysteem
Degenen die hun mobiele personeel willen uitrusten met dit nieuwste apparaat, hoeven ze zich geen zorgen te maken over extra kosten. Dit apparaat is compatibel met het grootste deel van het ecosysteem van randapparatuur van de Toughbook 55-serie, zoals accu’s en opladers.

“De Toughbook 55mk3 legt de lat hoger voor robuuste apparaten die precies kunnen worden afgestemd op de eisen van de klant, ongeacht hun behoeften. Met duurzaamheid als kern van onze benadering van de circulaire economie, is het aanbieden van een geschikte, betrouwbare, robuuste notebook die eindgebruikers in verschillende sectoren de komende jaren van dienst zal zijn, een echte game-changer”, aldus Dirk Weigelt, Senior Product Marketing Manager bij Panasonic Mobile Solutions Business Division.

Gerelateerde berichten...