Orange Business Services wint driejarig Hertz-contract

Orange Business Services heeft een driejarig contract gewonnen voor de ondersteuning van autoverhuur met IoT-connectiviteitsdiensten met Hertz, een multinationaal autoverhuurbedrijf. Met behulp van een gecentraliseerd IoT-platform is Hertz in staat om real-time met auto’s te communiceren en klanten te kunnen helpen door hen direct te verbinden met het contactcenter.

Hertz zocht naar Internet of Things (IoT)-connectiviteitsdiensten die de 24/7-verhuurdienst van het bedrijf kunnen ondersteunen. Orange Business Services zal de IoT-connectiviteit voor deze auto’s leveren in zeven Europese landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De IoT-connectiviteit maakt stem-gestuurde diensten mogelijk vanuit de voertuigen, waardoor klanten een directe communicatielijn krijgen met het contactcenter van Hertz. In het verleden maakte Hertz gebruik van lokale telecombedrijven die hiervoor simkaarten leverden. De deal met Orange Business Services stelt Hertz in staat het management van de simkaarten in de vloot te centraliseren en servicemanagement mogelijk te maken met een enkele wereldwijde communicatieleverancier.

Speciale dienst van Hertz
Het 24/7-verhuurmodel van Hertz geeft bedrijven een kostenbesparende optie waarbij zij toegang hebben tot een technisch hoogwaardige vloot voertuigen. De sleutel-loze auto’s kunnen telefonisch, online of via een app geboekt worden. De Hertz 24/7-dienst is onder andere beschikbaar voor klanten van de retailbedrijven Costco, B&Q, Ikea en Leroy Merlin.

“Om in te spelen op de veranderende eisen van onze klanten, evolueren wij constant als bedrijf. Ons partnerschap met Orange Business Services is daarom voor ons een ideale stap, waarbij we de toekomst tegemoet treden en nieuwe digitale technologieën implementeren die de service aan onze klanten verbeteren”, zegt Fabrice Genty, senior director, Car Sharing Operations bij Hertz.

“IoT-technologie maakt de weg vrij voor nieuwe en innovatieve diensten in de toekomst. Samenwerken met een wereldwijde speler in de autoverhuurmarkt zoals Hertz is voor ons een goede gelegenheid om onze wereldijde IoT-expertise en de betrouwbaarheid van onze diensten te demonstreren. Onze prioriteit is een ongeëvenaarde klantervaring bieden en wij geloven dat wij de grenzen van innovatie kunnen verleggen. Door samen te werken met Hertz kunnen wij dit allebei doen”, zegt Anne-Sophie Lotgering, senior vice president, Europa, Rusland & GOS bij Orange Business Services.

De IoT-dienst van Orange Business Service is onderdeel van Datavenue, een modulaire IoT- en Analytics-oplossing. Om geavanceerde analyses en beslissingen mogelijk te maken, omvat de Datavenue-oplossing de selectie van relevante data en objecten, hun betrouwbare en veilige verbinding en het beheer daarvan in de informatie-omgeving van de klant. Een wereldwijd team van meer dan zevenhonderd Orange datawetenschappers en engineers ontwerpen en ontwikkelen deze innovtieve diensten. Orange ondersteunt nu al meer dan 11 miljoen actieve objecten voor verschillende toepassingsgebieden, zoals slimme steden, gezondheidszorg, de auto- en maakindustrie. De lancering van Datavenue bevestigt de toewijding van Orange aan het ondersteunen van bedrijven in hun digitale transformatie.

Over Hertz Global
Hertz Global is het bedrijf achter de autoverhuurmerken Hertz, Dollar, Thrifty en Firefly op meer dan 10.000 locaties in ongeveer 150 landen. Hertz Global is het grootste autoverhuurbedrijf op luchthavens, met meer dan 1.600 luchthavenlocaties in de Verenigde Staten en meer dan 1.400 in de rest van de wereld. Initiatieven in producten en diensten zoals Hertz Gold Plus Rewards, NeverLost®, Carfirmations, Mobile Wi-Fi en unieke voertuigen aangeboden via de collecties Adrenaline, Dream, Green en Prestige maken Hertz onderscheidend in de markt. Tevens bezit Hertz Global de Donlen Corporation voor leasing en fleet management, heeft het de Hertz 24/7 autoverhuurdienst per uur in internationale markten en verkoopt het voertuigen via het programma Rent2Buy. Hertz verhuurt en verkoopt apparatuur voor de bouw, industrie, olie- en gas, entrertainment en overheid op meer dan 350 locaties wereldwijd met het merk Hertz Equipment Rental Corporation (HERC). Voor meer informatie over Hertz Global,

Over Orange Business Services
Orange Business Services, de Orange-tak die zich wijdt aan B2B diensten, is niet alleen een telecombedrijf, maar ook een bedrijf dat ICT en applicaties integreert in Frankrijk en daarbuiten. De 20.000 werknemers ondersteunen klanten tijdens alle fases van hun digitale transformatie: mobiele werkplekken; ICT/cloud infrastructuren; vaste en mobiele verbinding; private en hybride netwerken; applicaties voor Internet of Things, 360° klantervaringen en Big Data analyses; en cybersecurity. Dit dankzij een toegewijd team van experts en een infrastructuur die deze informatiesystemen beschermt. Meer dan 3.000 multinationals en 2 miljoen SOHO-bedrijven en lokale autoriteiten in Frankrijk vertrouwen op Orange Business Services.

 

Gerelateerde berichten...

X