Parnassia kiest voor glasvezelinfrastructuur Eurofiber

Parnassia Groep en Eurofiber hebben een contract ondertekend voor de aanleg en het beheer van digitale infrastructuur. Het betreft een overeenkomst voor de aansluiting van circa 180 locaties over 1.200 kilometer glasvezel.

De nieuwe verbindingen gaan Parnassia Groep helpen te groeien en de zorg voor haar patiënten verder te verbeteren. De oplevering van het netwerk vindt plaats eind 2019. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Hoge eisen
Om de zorg van hun patiënten te optimaliseren moeten zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg 24 uur per dag beschikken over alle mogelijke data. Glasvezelverbindingen zorgen dat online toepassingen en data altijd snel en veilig beschikbaar zijn.

Van elektronische patiëntendossiers tot video’s voor online overleg. Van cloud-toepassingen tot domoticasystemen. Real-time, zonder vertraging. 85% van alle ziekenhuizen en meer dan 50% van alle grote zorginstellingen in Nederland zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Betty Kooijman, lid raad van bestuur/CFO bij Parnassia Groep: ‘De afhankelijkheid van ICT in de zorg neemt almaar toe en daarmee de behoefte aan betrouwbare en opschaalbare infrastructuur voor de verwerking van de steeds grotere hoeveelheid data. Met de keuze voor Eurofiber verzekert Parnassia Groep zich van snelle, veilige en future-proofverbindingen. Parnassia Groep heeft daarom een partner nodig voor de digitale infrastructuur die snel nieuwe aansluitingen kan leveren, verbindingen snel kan verhuizen en mee kan bewegen met de sterke veranderingen. Eurofiber biedt ons deze mogelijkheden.’

Paul Naastepad, managing director Eurofiber Nederland: ‘We zijn erg blij Parnassia Groep te mogen verwelkomen en te voorzien van hoge beschikbaarheid en maximale schaalbaarheid van hun netwerk. Bedrijfszekerheid en veiligheid zijn voor Parnassia Groep van cruciaal belang, en wij doen geen concessies op het gebied van bedrijfskritische connectiviteit. De aansluiting op redundante oftewel dubbel uitgevoerde Dark Fiber-ringen biedt Parnassia Groep flexibiliteit en continuïteit van zorgtoepassingen en data. Het stelt haar in staat in de toekomst meer innovatieve ICT-toepassingen als cloud en domotica te gebruiken.’

 

Domotica in de zorg
Domotica staat voor slimme techniek en ICT in huis, zoals het automatiseren en personaliseren van ventilatie, verwarming, verlichting en alarmbeveiliging. Zorgdomotica gaat nog een stapje verder met bijvoorbeeld sensoren die waarnemen of iemand uit bed stapt, lampjes bij de plint die ‘s nachts aan gaan als een patiënt in zijn kamer loopt, geavanceerde verpleegoproepsystemen en leefcirkeldomotica, die de bewegingsvrijheid van dementerenden vergroot. Zorginstellingen hechten veel waarde aan hoogwaardige zorgdomotica-toepassingen en daarvoor is een snelle glasvezelinfrastructuur met hoge beschikbaarheid essentieel.

Gerelateerde berichten...

X