Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider op het gebied van Converged Endpoint Management (XEM), kondigde tijdens hun jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform. Door real-time data te combineren met kunstmatige intelligentie biedt Tanium een platform dat zelf inzichten verzamelt, workflows uitwerkt en autonoom actie onderneemt om problemen op te lossen.

Het AEM-platform van Tanium is gebouwd op de ongeëvenaarde mogelijkheden van Tanium XEM om IT operations en security teams te verenigen op één platform. Real-time controle en zichtbaarheid spelen hierbij een hoofdrol. Het brengt vooraf geconfigureerde playbooks, naadloze platformintegraties, AI-gedreven inzichten, workflows en herstel samen voor een monumentale sprong voorwaarts in operationele efficiëntie en risicobeperking.

Het aantal devices binnen organisaties blijft enorm groeien. De middelen van IT-afdelingen voor beheer en beveiliging zijn en blijven echter beperkt, terwijl de snelheid, frequentie en geavanceerdheid van cyberbedreigingen almaar toenemen. De behoefte aan een autonoom platform dat veelvoorkomende operationele taken automatiseert en bedreigingen en kwetsbaarheden beter identificeert is dan ook enorm.

Deze uitdagingen benadrukken ook het belang van real-time gegevens voor AI. Organisaties die enkel oudere en historische gegevens kunnen gebruiken profiteren niet ten volle van de voordelen van AI. Bovendien lopen zij steeds meer risico’s doordat zij geen up-to-the-minute inzicht hebben in hun IT-infrastructuur.

Tanium maakt al lange tijd gebruik van AI-technieken zoals Machine Learning en Natural Language Processing om inzichten te geven waar security professionals en systeembeheerders direct mee aan de slag kunnen. Nu we realtime endpoint-gegevens met nieuwe generaties AI-modellen kunnen combineren, levert dit een enorme doorbraak op op het gebied van IT-operaties en -beveiliging.

Met het nieuwe Autonomous Endpoint Management (AEM) platform verlaagt Tanium de kosten, terwijl ook de risico’s afnemen. AEM automatiseert veelvoorkomende taken zodat veel tijd vrij komt, terwijl bovendien compliance veel makkelijker gegarandeerd kan worden. Het platform herstelt kwetsbaarheden volledig automatisch om het aanvalsoppervlak van cybercriminelen te verkleinen. Daarnaast verhelpt AEM veelvoorkomende problemen zelf zodat het aantal storingen en daarmee de belasting van de helpdesk drastisch afneemt. Hierbij wordt gewerkt met automatisch gegenereerde workflows die bovendien snel en geautomatiseerd worden aangepast aan veranderende omstandigheden en situaties. De operationele efficiëntie neemt hierdoor enorm toe.

Gerelateerde berichten...