ChatGPT en Google Bard kiezen winnaars eerste AI Awards Nederland

chatgpt OWASP kunstmatige intelligentie AI Awards

De eerste editie van de AI Awards Nederland toonde een opmerkelijke innovatie met een jury van AI-systemen ChatGPT en Google Bard. Hans Hoornstra is de eerste AI Person of the Year, CopyRobin de AI Supplier, en SkillsTown als AI Education of the year.

De AI Awards Nederland, geïnitieerd door Hans Schuurmans in samenwerking met Brabant Business Media en AI-bedrijf AIMAZE, omvatte een professionele beoordeling door de AI-jury en een publieksstemming. De AI Awards werden uitgereikt in drie prestigieuze categorieën: AI Person of the Year, AI Supplier en AI Education.

De strijd voor de AI Person of the Year award was spannend met finalisten Olaf Lemmens, Hans Hoornstra en Remy Gieling. Ondanks de hoogste beoordeling door de AI jury voor Remy Gieling, was het Hans Hoornstra die na de publiekssteming de titel AI Person of the Year won. Zijn inzet voor het gebruik van AI in maatschappelijk nut en onderwijs, met projecten zoals Stemchat.nl en Omgevingswet DQ, illustreert zijn uitzonderlijke bijdrage aan het verbeteren van democratische processen en toegankelijkheid van complexe wetgeving.

In de categorie AI Supplier was de competitie net zo intens, met TwinAI, LessonUp en CopyRobin als finalisten. Hoewel LessonUp de favoriet van de jury was, sleepte CopyRobin de award in de wacht. Hun indrukwekkende klantgerichtheid, ethische benadering en bijdrage aan de AI-community hebben hen onderscheiden als koplopers in de AI-copywritingsector.

De strijd in de categorie AI Education was vooral gericht op Computrain en SkillsTown, met Codename Future ook als sterke finalist. SkillsTown kwam als winnaar uit de bus, dankzij hun indrukwekkende prestaties in AI-onderwijs. Hun innovatieve, flexibele en gebruikersgerichte leerplatform benadrukt hun toewijding aan het democratiseren van AI-kennis en -vaardigheden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...