Kennisbank digitale zorg geopend

vrouwendag toestemmingsvoorziening

De kennisbank digitale zorg is een centraal punt voor zowel delen als ophalen van kennis over digitale zorg. De kennisbank levert een infrastructuur voor kennis over best practices, lopende projecten en waardebepaling uit onderzoek. Bezoekers kunnen er ook alles vinden over financieringsmogelijkheden.

De kennisbank digitale zorg deelt informatie over zorgtechnologie, de kosten en baten en bij wie deze terecht komen. Bezoekers kunnen dus terecht met tal van vragen. Welke toepassingen dragen bij aan het welzijn van de cliënt, het werkgeluk van de medewerker en kunnen de werkdruk verlichten? En wanneer zijn deze toepassingen waardevol?

De nieuwe Landelijke Kennisbank Digitale Zorg moet als platform voor kennis- en informatie-uitwisseling zorgen dat instellingen meer innovaties die bijdragen aan waardevolle zorg kunnen realiseren. Projectleider Henk Herman Nap van Vilans vindt de databank een waardevolle aanvulling.  “De langdurige zorg maakt nog onvoldoende gebruik van digitale mogelijkheden. Daarom is kennis over zinvol en verantwoord gebruik van technologie van belang. Want dat kan de toepassing van technologie versnellen. Samen met partners ontwikkelt en verspreiden wij kennis over de inzet van digitale zorg, ook met als doel om te komen tot een eenheid in de methodiek in taal en onderzoek.”

De Kennisbank bevat momenteel informatie over leefstijlmonitoring, beeldschermzorg, en bijvoorbeeld de medicijndispenser, slimme inco en de heupairbag. Gebruikers kunnen ook zelf nieuw onderzoek over zorgtechnologie voordragen voor opname in de kennisbank. Zo wordt de inhoud steeds diverser en uitgebreider.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...