Loopbriefje op straat oorzaak datalek Máxima MC

stapel papier op bureau. Loopbriefje MMC lastendruk

Een zogeheten loopbriefje dat op straat lag is de oorzaak van een flink datalek in het Eindhovense Máxima Medisch Centrum (MMC). Het ziekenhuis meldt dat zelf in een update op de site.

Op oudjaarsdag maakte het ziekenhuis bekend dat de kans bestond dat vertrouwelijke gegevens van een aantal patiënten in verkeerde handen konden vallen door een datalek. Later bleek dat het ging om een loopbriefje. Dat was een briefje van een pagina met daarop naam, patiëntnummer geboortedatum, en een aantal medische gegevens. Naar verluidt zou het gaan om de data van dertien patiënten.

Voorbijganger

Een voorbijganger vond het briefje op straat en die waarschuwde het ziekenhuis. Hoe het briefje op straat kwam is niet bekend, maar intussen is het wel vernietigd.

Het ziekenhuis deed melding van een datalek bij zowel de Autoriteit Persoonsgegevens als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Wat met die melding gaat gebeuren is nog niet bekend.

De patiënten wiens gegevens op dat briefje stonden zijn intussen ook op de hoogte. Het ziekenhuis zoekt nu uit hoe het allemaal kon gebeuren en neemt naar aanleiding daarvan maatregelen. Wat dat gaat inhouden is nog niet bekend.

Lees ook:
  • Gehackt of gelekt? Tijd om het veilig delen van bestanden serieus te nemen!
  • DTC waarschuwt bijna 300 bedrijven

Gerelateerde berichten...