Microsoft gaat stoppen met Internet Explorer

Microsoft logo voor gebouw

Microsoft Internet Explorer gaat er volgend jaar mee stoppen. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost. De stekker gaat er op 15 juni 2022 definitief uit.

Microsoft Edge wordt de definitieve vervanger in het courante OS Windows 10 en Windows 10 IoT. Die stap is de laatste in een reeks. Deze zomer stopt het bedrijf ook al met ondersteuning voor Explorer bij de diensten van Microsoft 365. Dat gaat per 17 augustus gebeuren. Teams heeft al langer geen ondersteuning meer voor de oude browser.

Security updates

Het enige dat nog een tijd blijft is  Internet Explorer 11 voor Windows Server. De LTSC-versie van Windows 10 blijft ook nog even draaien op Explorer. In een extra blogpost meldt het bedrijf dat ook Windows 8.1 en de extended security updates-versie van Windows 7 nog even blijven.

Elementen van de Internet Explorer-browser blijven nog wel aanwezig in de nieuwe browser Edge. De Explorer-elementen kun je inzetten bij apps die alleen draaien op Explorer. Dat geeft bedrijven die nog gebruik maken van oudere software. Via deze elementen kun je bijvoorbeeld nog gebruik blijven maken van ActiveX-controls. Het bedrijf belooft dat ze deze ondersteuning nog zeker tot 2029 zullen handhaven.

Met het opheffen van Internet Explorer komt een einde aan een tijdperk. De browser begon in 1995 en werd al snel de populairste webbrowser ter wereld. IE werd uiteindelijk in 2005 vervangen door Edge.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X