Mogelijk uitstel nieuwe Samsung-telefoon om tekort chips

mobiele

De nieuwe Samsung-telefoon komt mogelijk later vanwege een groot wereldwijd tekort aan chips. Het bedrijf is er een in een reeks bedrijven die met dezelfde problemen kampt.

Dat werd duidelijk tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders. Een van de CEO’s van het bedrijf, Koh Dong-jin, zou volgens persbureau Bloomberg de melding hebben gedaan. Het tekort aan chips komt met name doordat de productie ervan door de uitbraak van de coronapandemie terugliep, terwijl de vraag naar allerlei soorten elektronica haast explodeerde.

Het probleem is zo groot omdat chips tegenwoordig in haast alles verwerkt zitten. Dat gaat van smartphones tot auto’s. De melding rond de lancering van de nieuwe Samsung-telefoon komt dan ook nadat Samsung al eerder waarschuwde voor problemen met de levering van de nieuwe telefoon.

Grootste hobbel

De grootste hobbel moet volgens Koh nog komen: in het komend kwartaal. Samsung denkt er zelfs aan om de lancering van de nieuwe versie van de Galaxy Note, die dit jaar zou verschijnen, helemaal niet af te zeggen.

Dit besluit valt zelfs nu de Notes van Samsung ongekend populair zijn. Ze maken voor het bedrijf vijf procent uit van de totale smartphone-verkopen. Tegelijkertijd is het ook een van de duurste telefoons die het bedrijf levert.

Samsung staat overigens niet alleen met chip-problemen. Bedrijven als Sony en Apple, en de autobedrijven Ford, Volkswagen en Toyota hebben problemen met chips. Niemand weet overigens wanneer het probleem is opgelost.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...