Meander opent centrum voor technologische innovaties

Meander opent centrum voor technologische innovaties

Het Meander Medisch Centrum heeft op 16 oktober in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort een Innovation Center geopend. Met  sponsors als Cisco, Citrix, Intel en NetApp wil Meander voorop lopen met ICT in de zorg. Op termijn worden meer investeerders  voor het centrum aangetrokken.

Meander Innovation Center wil ICT- en zorgprofessionals een inspirerende plek bieden om ideeën op te doen. Zij kunnen zich hier verdiepen in concrete innovaties in de gezondheidszorg en zaken als Big Data en Internet of Things. Cisco, Citrix, Intel en NetApp gaan in het centrum allerlei ronde-tafelsessies, seminars en workshops organiseren. Deze zijn ook toegankelijk voor andere zorgorganisaties en instellingen.

Gedachte achter het centrum is dat innovatie in de gezondheidszorg noodzakelijk is om de zorg betaalbaar te houden. Alleen dan kun je met hetzelfde geld meer zorg leveren.

“Sinds december vorig jaar beschikken we over een gloednieuw ziekenhuis, waar we met onze partners al een ICT-infrastructuur hebben aangelegd die op de laatste technologie gebaseerd is,” aldus Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum. “Met als gevolg dat medische teams nu veel sneller toegang hebben tot informatie en zorgdiensten. Ook kunnen we de informatiebeveiliging veel beter beheren en direct betrokken blijven bij technologische ontwikkelingen en hun betekenis voor onze patiënten.”

Hoe het werkt

De vier partners gaan bestuurders uit de gezondheidszorg helpen om hun organisatiebehoeften te vertalen naar een concrete en toekomstvaste ICT-omgeving. Ze beginnen met de prioriteiten van deze organisatie, brengen de pijnpunten in kaart en doen een nulmeting van de huidige ICT-infrastructuur. Hiervan wordt een verslag gemaakt en voorstellen gedaan.

Meander Medisch Centrum is gevestigd in Amersfoort. Met een kleine 600 bedden verspreid over vijf locaties is dit een van de grotere regionale ziekenhuizen van Nederland. Het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort is sinds eind 2013 in gebruik. Bij Meander werken ruim 3000 mensen.

Meer informatie over Meander Innovation Center is te vinden op de website van Cisco: www.cisco.nl.

Lees ook het eerder in ICT/Zorg gepubliceerde verhaal van Mirjam Hulsenbos: Meander Medich Centrum legt stevig fundament met nieuw datacenter