“Nederlandse consumenten hechten aan favoriete betaalmethode”

“Nederlandse consumenten hechten aan favoriete betaalmethode”

70% van de Nederlandse consumenten voltooit eerder een aankoop als hun voorkeursbetaalmethode beschikbaar is. Bovendien heeft meer dan de helft van de online shoppers weleens een aankoop afgebroken. Dit omdat de meest geschikte betaalmethode niet werd aangeboden. Dit benadrukt het belang voor webshops om een breed scala aan betaalopties aan te bieden om klanten te behouden.

Ook security van belang

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van PayPal. Het geeft inzicht in de voorkeuren en het gedrag van Nederlandse consumenten als het gaat om online betaalmethoden. Het onderzoek toont aan dat de beschikbaarheid van de voorkeursbetaalmethode en veiligheid cruciaal zijn voor het voltooien van aankopen en het kiezen van webshops.

60% van de consumenten stelt dat hun keuze voor een webshop sterk wordt beïnvloed door de aangeboden betaalmethoden. Dit heeft ook impact op de terugkeer van de consument. Zo overwegen ruim 6 op de 10 consumenten niet terug te keren naar een webshop als zij daar eerder niet met hun voorkeursbetaalmethode konden betalen.

Jongeren gaan voor gemak

Veiligheid en beveiliging spelen ook een belangrijke rol te spelen bij online aankopen. 64% van de consumenten beschouwt deze factoren als het belangrijkste aspect. Interessant is dat jongere shoppers, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, meer waarde hechten aan gemak en gebruiksvriendelijkheid dan aan veiligheid. Dit in tegenstelling tot oudere shoppers die veiligheid als prioriteit zien.