Verplichte vaccinatie voor medewerkers Microsoft VS

Verplichte vaccinatie voor medewerkers Microsoft VS

Alleen na volledige vaccinatie moge werknemers van Microsoft in de VS nog op kantoor verschijnen. De verplichting gaat vanaf 4 september in, terwijl de volledige opening van kantoren in elk geval niet eerder zal zijn dan ergens in oktober.

De aankondiging via The Verge komt na vergelijkbare verplichtingen van Google en Facebook vorige week. Mensen met religieuze bezwaren of wie om gezondheidsredenen geen vaccinaties kan halen, krijgen aparte werkruimtes.

Wie mantelzorger is voor iemand met een verzwakt immuunsysteem of wie ouder is van een of meer hele jonge kinderen kunnen zeker nog tot januari helemaal thuiswerken.

Het bedrijf legt de verplichting overigens niet alleen op aan werknemers. Ook bezoekers moeten een vaccinatiebewijs overleggen als ze naar binnen willen. Het bedrijf stelt in een verklaring aan The Verge dat ze per land of regio gaan kijken wat er daar eventueel mogelijk is.

Alleen in VS

De nieuwe maatregel gaat vooralsnog alleen in de VS gelden. Of het in andere landen ook gaat gelden is nog niet duidelijk. Of dezelfde regels in de EU of Nederland kunnen gaan gelden is niet heel waarschijnlijk. Werkgevers kunnen personeel in Nederland in elk geval niet verplichten tot vaccinatie. Ze mogen werknemers er niet eens naar vragen, en als dat al gebeurt is de werknemer niet verplicht tot antwoorden.

Lees ook: