Werknemer geeft IT-helpdesk ruim voldoende

Werknemer geeft IT-helpdesk ruim voldoende

75 procent van de Nederlandse werknemers beoordeelt de IT-helpdesk met een 7 of hoger. Zij worden begrepen (66%), goed geholpen (71%) en in 59 procent van de gevallen lost de IT-helpdesk de problemen altijd op. Dit blijkt uit onderzoek van IT-beheerder SPS onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches. 31 procent geeft aan de IT-helpdesk het meest te benaderen over traagheid van software. Dit probleem voert de top 5 van grootste IT-ergernissen aan. Wie traagheid van software als grootste ergernis ziet, neemt vaker contact op met de IT-helpdesk. 23 procent doet dat meer dan het jaar ervoor.

Daarnaast geeft een kwart aan contact op te nemen met de IT-helpdesk over zakelijke apparaten. 24 procent benadert de IT-helpdesk als zij problemen hebben met het gebruik van software en 23 procent heeft vragen over de internetverbinding. De top vijf wordt afgesloten met e-mailvragen (19%).

Linda Verweij, COO van SPS, licht de resultaten toe: “Het is duidelijk dat de Nederlandse werknemer tevreden is over de dienstverlening van de IT-helpdesk. Dat is natuurlijk positief nieuws, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Vooral het oplossingspercentage (59%) kan beter. De respondenten geven aan het vaakst bij de IT-helpdesk aan te kloppen met vragen over trage software. De IT-afdeling kan dit groeiende probleem eenvoudiger en effectiever aanpakken. Door continu de applicatie-interactie van de eindgebruiker te meten, worden performancedegradatie en downtime-momenten herkend en kan de IT-professional effectief actie ondernemen. Zo wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en de IT-helpdesk minder overspoeld met vragen en problemen op dit gebied.”