1 min Leiderschap

Ondersteuning Windows Server 2003 stopt 14 juli 2015

Ondersteuning Windows Server 2003 stopt 14 juli 2015

Voor wie nog werkt met de 2003-versie van Windows server: over negen maanden stopt Microsoft met de ondersteuning. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Na 14 juli 2015 zullen er geen updates en patches meer worden vrijgeven. Volgens Microsoft is het IT-landschap sinds 2003 radicaal veranderd. Het 2003-systeem is daardoor te ver achterop geraakt om met updates en patches goed bij te blijven. Het bedrijf waarschuwt IT-beheerders daarom nu al te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en informatie in te winnen over alternatieven.

“Migreren lijkt in eerste instantie een flinke onderneming, maar er zijn voldoende tools beschikbaar die dit vereenvoudigen”, zegt Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland. “In de praktijk zien we de migratie vaak verlopen in vier stappen: ontdekken, beoordelen, kiezen en migreren. Deze gestructureerde aanpak helpt bij het moderniseren van het datacenter.”

Meer informatie over de gevolgen op het moment dat de ondersteuning stopt, is te vinden op de speciale ondersteuningssite. Ook kunnen bedrijven bij Microsoft of een van haar partners terecht voor hulp.