Online betaalmethode iDEAL ingrijpend vernieuwd

ideal betaalmethode

De online betaalmethode iDEAL gaat helemaal vernieuwen. Currence, merkeigenaar van iDEAL, gaat fors investeren om de onderliggende techniek te moderniseren.

Er komen nieuwe diensten en de organisatie krijgt een veel sterkere focus op zakelijke ontwikkeling. Met iDEAL kunnen consumenten betalen via hun eigen bank. Sinds de introductie nam het gebruik van de dienst een vlucht.

Sneller bestellen

De eerste nieuwe functionaliteit wordt de mogelijkheid om snel via iDEAL te bestellen. Daarbij kunnen alle klantgegevens die nodig zijn voor een soepele bestelling en levering, automatisch worden doorgegeven aan de webwinkel. Bovendien wordt de voorkeursbank voor iDEAL-betalingen van de klant onthouden.

Het investeringsbesluit valt samen met het voorgenomen vertrek van CEO Piet Mallekoote die met pensioen gaat. Vanaf februari 2021 zal Daniel van Delft als nieuwe CEO leiding geven aan Currence en dus ook aan de transformatie van iDEAL.

Sterkere groei in 2020

Dit jaar zullen naar verwachting bijna 900 miljoen iDEAL transacties plaatsvinden. Dit is ongeveer 30% meer dan de 667 miljoen iDEAL-betalingen in 2019. Door de coronacrisis zijn consumenten meer online gaan winkelen,. Dit leidde tot een sterkere groei van het aantal iDEAL-transacties dan verwacht. Ook de snelle toename van mobiele betaalverzoeken tussen consumenten onderling dragen bij aan deze sterke groei.

iDEAL bestaat reeds 15 jaar en is ondanks haar succes aan vernieuwing toe. De investering in het systeem moet de technische infrastructuur te vervangen en een basis te leggen voor nieuwe functionaliteit en diensten. ABN AMRO, ING en Rabobank, de aandeelhouders van Currence, werken daaraan mee.

Betaaldienstverleners en acceptanten kunnen in de toekomst makkelijker aansluiten. Nieuwe functionaliteiten en diensten komen niet alleen meer uit de koker van Currence,  maar ook door aangesloten betaaldienstverleners.

Marktconsultatie

Om de ideeën en plannen voor iDEAL af te stemmen met stakeholders, start Currence iDEAL een marktconsultatie onder alle licentie- en certificaathouders. Dat zijn de banken en betaalinstellingen die iDEAL aanbieden aan bedrijven en consumenten.

Daniel van Delft, de huidige Country Manager van Visa in Nederland, gaat vanaf februari 2021 aan de slag als nieuwe CEO van Currence. De organisatie van Currence krijgt er ook extra medewerkers bij.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X