Slechte digital employee experience zorgt voor hogere uitstroom

employee

Bijna de helft (45%) van de HR-professionals erkent dat binnen hun organisatie een slechte digital employee experience mede bepaalt of medewerkers op zoek gaan naar een andere baan of niet. Naast het feit dat organisaties in deze arbeidsmarkt liever geen medewerkers zien uitstromen, biedt een digitale werkervaring vele andere voordelen. Neem als voorbeeld digitale onboarding. Hierdoor maken nieuwe medewerkers snel kennis met de organisatie.

84 procent van de HR-professionals geeft aan dat nieuwe medewerkers hierdoor sneller productief zijn. Dit komt naar voren uit een onderzoek van OutSystems waarin ruim 1.000 HR-professionals naar hun mening is gevraagd over de digital employee experience binnen hun organisatie.

Digitale werkbeleving belangrijker

Dat een goede digitale werkbeleving belangrijker wordt met de huidige personeelstekorten, ziet de overgrote meerderheid (82%) steeds meer in. Bijna driekwart (73%) zegt dan ook dat hun huidige organisatie al een goede employee experience biedt. Toch laat de kwaliteit in de praktijk nog wel het een en ander te wensen over.

De grote meerderheid onderschrijft het belang van een goede digital employee experience. Toch lijkt het verbeteren van HR-werkzaamheden niet bovenaan de prioriteitenlijst te staan. Maar liefst 55 procent van de HR-professionals laat weten dat hun organisatie aankomend jaar niet van plan is om het budget voor HR-technologie te verhogen.

Digital employee experience

Een goede digital employee experience begint met het onboardingsproces, waar nieuwe medewerkers kennismaken met alle relevante software en systemen binnen de organisatie. Wanneer dit niet goed is ingericht, heeft dit gevolgen voor de werkbeleving en het werkplezier, blijkt uit het onderzoek.

De digitale wereld blijft in beweging en organisaties veranderen voortdurend, dus man zal de employee experience continu moeten bijgestellen. Dit, om ervoor te zorgen dat deze effectief blijft. Hoewel 73 procent aangeeft een goede digital employee experience te bieden, moet dit dus goed onderhouden worden. Zeker gezien het feit dat een slechte employee experience uitstroom kan verhogen.

Gerelateerde berichten...

X