Fax 2018!

Je hoort er niet vaak over: faxen. Alsof de fax niet veel meer gebruikt wordt. Toch is niets minder waar. Volgens Jack Warnars, algemeen directeur bij ECMsolutions, is de fax nog immer springlevend. “Er wordt wereldwijd dagelijks nog steeds ontzaglijk veel gefaxt en dan vooral in de zorg! We ontvangen veel vragen van organisaties zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, apotheken, GGZ en medische diagnostiek. Men bekijkt de mogelijkheden van migratie naar VoIP en SIP en realiseert zich dan dat fax niet zomaar naar IP kan worden gebracht. Vervolgens worden wij benaderd om onze jarenlange expertise en professional services voor fax.”

Het faxen van weleer, met thermisch papier en een apart faxapparaat, is door digitalisering nagenoeg verdwenen. ECMsolutions is al vanaf 1990 specialist op het gebied van slimme faxoplossingen. Warnars typeert de oude manier van faxen als ‘de vijf-minuten-procedure’. “Tegenwoordig is het eerder de vijf-seconden-procedure. Dankzij de eenvoud en de juridische acceptatiecriteria is de fax nog altijd een breed geaccepteerd en gebruikt medium.”

 

Eenvoudig en veilig

Veel faxverkeer betreft medicijnrecepten, dossiers, inkoopopdrachten, contracten enzovoort. Allemaal documenten waarvoor betrouwbare communicatie belangrijk is. Dankzij de eenvoud en de veiligheid blijft de fax ook anno 2018 een veelgebruikt medium, mede vanwege de uitstekende integratie met e-mail, MFP’s, CRM en ERP. ECMsolutions kent ondertussen meer dan 700 organisaties als klant, met RightFax server van OpenText als populairste oplossing.

 

Cloud Fax

Integratie van fax met een VoIP telefoonnetwerk kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Met Cloud Fax (full cloud) zijn deze uitdagingen verleden tijd. Warnars legt uit dat het faxen met Cloud Fax heel eenvoudig is via de mailbox of een MFP. “Er hoeven geen kostbare servers en Windows Server licenties te worden aangeschaft en onderhouden. Naast een vast bedrag voor het maandelijks abonnement, worden alleen succesvol afgeleverde faxen doorberekend. Geen onaangename verrassingen dus. Bovendien is een setup binnen één dag geregeld en kunnen nummers eventueel geporteerd of doorgeschakeld worden.”

 

Hybride en On-premise

De Hybride vorm is een combinatie van de vertrouwde RightFax server met de flexibiliteit van de cloud. Warnars: “Het biedt alle gemakken van een faxserver on-premise zoals geavanceerde integraties met verschillende backend applicaties, plus alle voordelen van een cloud-oplossing zoals besparing op de telefoonlijnen. Ook behoort een On-premise faxserver tot de mogelijkheden. Gebruikers kunnen dan met RightFax als gecentraliseerde faxserver eenvoudig faxen versturen/ontvangen vanuit hun desktop, e-mail, backend applicaties (CRM, ERP) en MFP’s. De RightFax server is dan gekoppeld aan de PBX en de communicatie geschiedt op basis van Fax-over-IP.”

Schaalbaarheid en flexibiliteit maken verschillende integraties mogelijk, zodat er voor iedere organisatie een passende oplossing beschikbaar is.

Kijk voor meer informatie op www.ecmsolutions.nl

Kom naar de ECMsolutions stand op de beurs Zorg & ICT 2018 voor meer informatie, standnummer 01.A106

 

 

Gerelateerde berichten...

X