Het belang van een goede beeldkwaliteit

Bij het inrichten van een werkplek wordt vaak uitvoerig stilgestaan bij de specificaties van de pc of de thinclient en wordt de monitor zonder nader onderzoek meebesteld. Dat is jammer, want de beeldkwaliteit heeft grote invloed op de productiviteit en het welzijn van het personeel.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die in dit opzicht zorgvuldiger te werk aan. Zij zien in wat een goede beeldkwaliteit voor hun medewerkers betekent. In veel ziekenhuizen is dit bijvoorbeeld het geval. Hier hebben we te maken met meerdere omgevingen waarbij monitoren een kritische rol spelen en is men zich hier over het algemeenterdege bewust van het belang van een monitor met een hoogwaardige beeldkwaliteit.
Maar vaak wordt er te kort stilgestaan bij de keuze van een monitor.

Dan wordt vergeten dat werknemers vele uren per werkdag naar een beeldscherm kijken. En uiteraard is dat in de privésituatie ook al het geval. Hoe vaak kijken we niet naar televisie, op onze tablet of smartphone?
Voorkom productiviteitsverlies

Werken met een kwalitatief minder goede monitor kan een nadelige uitwerking hebben op de ogen. Met als gevolg productiviteitsverlies, want vermoeide ogen verstoren uiteindelijk de concentratie. Uit diverse arbostudies blijkt dat het werken met een monitor met een goede beeldkwaliteit een aangenaam werkklimaat bevordert en kan bijdragen aan een hogere productiviteit. Het is dus heel belangrijk om dit bij aanschafbeslissingen voor ogen te houden.

Bij de ontwikkeling en het ontwerp van een EIZO monitor staan drie uitgangspunten centraal: het voorkomen van stress, van productiviteitsverlies en van lichamelijke klachten. Dit wordt gerealiseerd door ervoor te zorgen dat de monitor een goede beeldkwaliteit heeft en optimaal kan worden ingesteld en afgesteld.

De minimale extra investering die gepaard gaat met de aanschaf van een kwalitatief goede monitor wordt gedurende de gebruiksperiode ruimschoots terugverdiend door een hogere productiviteit en door het verbeterde welzijn van de werknemer. Deze gebruiksperiode staat bij EIZO minimaal op vijf jaar, omdat er standaard vijf jaar garantie wordt geboden. Een bijkomend voordeel is dat de monitoren een laag energieverbruik hebben, waardoor extra op kosten wordt bespaard.

 

EIZO Corporation

De in 1968 opgerichte EIZO Corporation is wereldwijd actief als toonaangevend producent van high-end monitoren. Monitoren van EIZO staan voor voortreffelijke beeldkwaliteit, een lange levensduur en innovatie. Ze worden gebruikt in backoffices, ziekenhuizen, luchtverkeersleidingscentra, designstudio’s, dealingrooms, enzovoort. Het hoofdkantoor van EIZO is in het Japanse Hakusan gevestigd en het bedrijf heeft een notering aan de Tokyo Stock Exchange. EIZO wordt in meer dan zestig landen door dochterondernemingen en exclusieve distributeurs vertegenwoordigd. EIZO Europe GmbHheeft voor de Nederlandse markt een vestiging in Eindhoven.
Meer informatie: www.eizo.nl

 

Gerelateerde berichten...

X