Vacature NASA: marssimulatie in 3D-geprinte basis

huis uit 3d-printer

Een marssimulatie op aarde in een 3D-geprinte basis. Dat is waar je bij de NASA sinds vrijdag op kunt solliciteren. Er is plek voor vier personen voor dit project van een jaar. De start in deze Mars Dune Alpha is volgend najaar.

De basis is een complete simulatie van wat NASA straks in het echt op Mars willen neerzetten. De compleet geprinte basis is 157 vierkante meter groot.

Inzicht

De missie in de geprinte basis in het Johnson Space Center in Houston, Texas moet meer inzicht geven in het gedrag van mensen tijdens langdurige missies. Dit experiment is de eerste van drie. Die laatste twee gaan in 2026 van start.

In de basis moeten de deelnemers leven en werken en zelf allerlei problemen oplossen. Zo krijgen ze te maken met communicatie die niet goed werkt of apparatuur die kapot gaat. De basis wordt compleet uitgerust zoals met er nu vanuit gaat dat een missie op de rode planeet zou moeten zijn.

Behalve het menselijke aspect wil het bedrijf ICON, dat de basis print kijken of de basis zelf goed functioneert. Als het meezit is het de bedoeling dat er op een Marsmissie straks apparatuur mee gaat waarmee ze zelf een basis kunnen printen. Dit is interessant omdat er op die manier veel minder materiaal mee hoeft.

Artemis

De test in de 3D-geplinte marsbasis betekent niet de ‘we’ binnenkort echt naar Mars afreizen. De simulatie is wel een van de eerste aanzetten. Wellicht gaan de uitkomsten al wel helpen bij het verbeteren van toekomstige missies naar de maan. Astronauten gaan via het ruimteprogramma Artemis bijvoorbeeld naar de zuidpool van de maan. Daar gaan ze kijken of de vermoedens kloppen dat daar bevroren water is. Zo ja, dan kan dat latere Marsreizigers helpen doordat ze van daaruit nog drinkwater kunnen laden of waterstof opslaan voor brandstof.

Het 3D printen zelf is de afgelopen jaren al uitgebreid getest. Intussen zijn er op deze manier al huizen gebouwd voor daklozen, militaire bases en reguliere 3D-geprinte huizen die al zijn verkocht en bewoond. Er werkt ook een groep architecten mee aan de ontwerpen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...