Vraag naar pc-monitoren daalt: minder effect door thuiswerken

thuiswerken achter pc-monitor

De vraag naar pc-monitoren neemt af ondanks dat velen weer thuiswerken. Dat is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat zegt  onderzoeksbureau IDC.

Dat staat in schril contrast met het voorjaar van 2020, toen de pandemie voor het eerst uitbrak. Vanwege de snelle inrichting van nieuwe thuiswerkplekken steeg de vraag naar pc-monitoren explosief.

Het derde kwartaal van 2021 geeft een heel ander beeld. Daarin daalde de verkoop van pc-monitoren juist. En dat was voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie en de eerste thuiswerkadviezen.

Na een consequente stijging van vijf kwartalen op rij wereldwijd, was een daling te zien van de verscheping van pc-monitoren met  7,2 %. Daarmee staat de verkoop weer op normaal peil.

Wel ziet IDC dat het ondanks de afvlakking toch weer een topjaar wordt. Vooral de opmars van hybride werken speelt daarbij mee. Een tweede monitor voor de laptop werd populair en ook vergoed door een flink aantal werkgevers. Het vierde kwartaal zal volgens de analisten dan ook weer een stijging laten zien.

Dell en Lenovo, die vooral veel zakelijk leveren, waren de grote groeiers. Wel zorgde leveringsproblemen voor een drukkend effect van twee procent. Bedrijven die meer een consumentgerichte focus hebben, hadden daar nog meer last van. Daar was het drukkend effect 12%.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X