Hoewel ruim zesduizend middelbaar- en hoogopgeleide ICT’ers thuis zitten met een WW-uitkering, geeft de helft van de bedrijven aan moeite te hebben om gekwalificeerde kandidaten te vinden voor hun ICT-vacatures. In totaal is er een tekort aan tussen de vijf- en zevenduizend ICT’ers. Op het eerste gezicht sluiten vraag en aanbod van werkzoekende ICT’ers en bijpassende vacatures dus goed op elkaar aan. De realiteit is echter dat er op basis van de gevraagde kwaliteiten duidelijk sprake is van een mismatch.

Reden voor Microsoft en UWV om de handen ineen te slaan. Honderdvijftig werkzoekenden met een WW-uitkering krijgen op 20 mei 2016 inspiratiesessies en workshops die hen helpen bij het vinden van de juiste baan tijdens het Continuous Learning-event op het Microsoft kantoor. Daarnaast kunnen werkzoekenden tijdens het event via speeddates kennismaken met IT-opleiders en IT-werkgevers.

Van ICT’ers wordt tegenwoordig meer verwacht dan enkel het in- en uitpluggen van snoeren. De arbeidsmarkt van de 21e eeuw heeft adviseurs nodig, die meedenken op zakelijk niveau, diensten in de cloud verbinden, en ook nog eens bij zijn op het gebied van technische kennis in het snel veranderende landschap van mobile en cloud first. Daarom organiseren we samen met diverse businesspartners workshops op het gebied van SharePoint, Business Intelligence, Office 365, CRM, Development en Azure.

 

Gerelateerde berichten...