A10 Networks integreert Symantec’s CIC met Thunder ADC’s

A10 Networks (NYSE: ATEN), gespecialiseerd in application networking, maakt bekend dat Symantec’s Certificate Intelligence Center (CIC) de A10 Thunder ADC’s (Application Delivery Controllers) ondersteunt.
Daardoor krijgen klanten een geconsolideerde en vereenvoudigde methode voor het beheren van alle kritische beveiligingsinformatie, zoals de locatie van certificaten, gebruikte beveiligingssleutels en geldigheidsdata.

Certificaten- en sleutelbeheer
Door het toenemend gebruik van encrypted webgebaseerde applicaties en de behoefte aan privacy bij websitebezoeken, online transacties en emails, willen organisaties beter inzicht in hun veiligheidsstatus. Tegelijkertijd neemt het aantal bedreigingen en compliancy richtlijnen toe. Om al deze ontwikkelingen te kunnen bijhouden, wordt het belangrijker om het beheer van alle digitale certificaten en bijbehorende sleutels goed te organiseren. Via de samenwerking met Symantec vereenvoudigt en consolideert A10 Networks het certificaten- en sleutelbeheer voor haar klanten. Zij krijgen via de Symantec CIC-integratie namelijk realtime inzicht in alle gebruikte certificaten op alle A10 Networks appliances in een netwerk. Verder zijn er bij het gecentraliseerd beheren van alle certificaten voor duizenden webservers veel minder sleutels nodig. Andere voordelen van de gerealiseerde aXAPI-integratie, zijn de automatische alerts over alle expiratiedata, het voorkomen van beveiligingsgaten en lagere operationele beheerkosten.

Inzicht en rapportages
Symantec’s Certificate Intelligence Center biedt zowel het benodigde inzicht als rapportages om ervoor te zorgen dat alle A10 Thunder ADC’s de laatste beveiligingsstandaarden ondersteunen. Met betrekking tot SSL/TLS betekent dit ook:
• Inzicht in de compliancy van sleutellengtes bij migratie van 1024 naar 2048-bit sleutels
• Gebruik van 4096-bit sleutels, wat bij één certificaathouder al 20% van de business uitmaakt
• Ondersteuning van nieuwe standaarden als Perfect Forward Secrecy (PFS) en ECDHE, om te voorkomen dat encrypted verkeer kan worden onderschept, zoals onthuld tijdens het NSA-incident

“A10 Networks en Symantec geven organisaties een compleet overzicht van alle gebruikte digitale certificaten en sleutels, om deze met meer vertrouwen efficiënter te kunnen beheren”, zegt Jason Matlof, Vice President Marketing bij A10 Networks. “Het verheugt ons te kunnen samenwerken met een leider als Symantec, om onze klanten te helpen hun infrastructuur veilig en up-to-date te houden.”
“Organisaties vertrouwen op Symantec’s SSL-certificaten om hun informatie te beschermen en de authenticiteit van klanten vast te stellen”, zegt Tom Powledge, Vice President Information Security bij Symantec. “Via de integratie van ons CIC met de appliances van A10, ondersteunen wij vanaf nu ook de snelgroeiende klantenkring van A10 Networks met Symantec’s onderscheidende SSL-services. Daarmee kunnen zij de operationele efficiency verbeteren, de bedrijfscontinuïteit waarborgen en zichzelf zowel beter beschermen tegen bedreigingen als compliancy risico’s.”

Gerelateerde berichten...

X