Bedrijventerreinen Wateringen voorzien van glasvezel

De bedrijventerreinen Wateringse Veld, Zwethove en WBC in Wateringen zijn voorzien van glasvezelverbindingen. Door de samenwerking van SO BWP, DB Telecom en KPN  werd de overstap naar glasvezel voor ondernemers financieel zeer aantrekkelijk.

André van der Goes, Voorzitter van SO BWP (Stichting Ondernemersfonds Bedrijvenvereniging Wateringsveldsche Polder) vertelt: “In de afgelopen jaren werd de glasvezelbehoefte bij de ondernemers op de bedrijventerreinen steeds sterker. Om deze behoefte waar te kunnen maken zijn wij in gesprek gegaan met DB Telecom en KPN om te kijken welke mogelijkheden er waren voor onze bedrijventerreinen.”

Lage kosten voor glasvezelaansluiting
Dennis Beekhuizen, Algemeen Directeur bij DB Telecom: “Bij DB Telecom zien wij enorme voordelen van glasvezel voor organisaties. Ondernemers kunnen niet alleen supersnel internetten en grote bestanden uploaden, downloaden en versturen, maar ook verschillende vestigingen onderling koppelen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van innovatieve toepassingen zoals internettelefonie, video vergaderen, camerabeveiliging, IT-beheer en dataopslag op afstand. Door een vraagbundeling, zoals wij dat in samenwerking met SO BWP en KPN hebben geïnitieerd, worden de kosten van aansluiting aanzienlijk lager. Dat is een goede ontwikkeling voor ondernemers die samen op een bedrijventerrein gevestigd zijn. Ondernemers zijn door zo’n vraagbundeling in staat om voor lagere tarieven te profiteren van de voordelen van glasvezelverbindingen.”

Besparen op structurele kosten
De overstap naar glasvezel van KPN wordt extra aantrekkelijk door de kostenbesparingen die ondernemers met deze en andere toepassingen realiseren. Zo zijn organisaties met internettelefonie in staat om aanzienlijk te besparen ten opzichte van traditionele telefonie,  behoren met het maken van online back-ups terugkerende investeringen in hard- en software tot het verleden en kunnen medewerkers sneller en effectiever werken met internet based applicaties.

Gerelateerde berichten...

X