Check Point Software en Provision-ISR ontwikkelen on-device IoT-beveiliging voor bewakingscamera’s

Check Point Software, leverancier van cybersecurity-oplossingen, en CCTV-marktleider Provision-ISR werken samen om bewakingscamera’s te voorzien van on-device IoT-beveiliging. De camera’s worden uitgerust met Check Point’s Quantum IoT Protect Nano Agent voor bescherming tegen zero-day aanvallen op het apparaat zelf. Deze oplossing brengt een geheel nieuw niveau van cybersecurity naar de videobewakingsmarkt.

Bewakingscamera’s worden steeds vaker aan het internet gekoppeld waardoor deze apparaten ook steeds vaker het doelwit zijn van cybercriminelen. Criminelen willen toegang krijgen tot de bediening van de camera zodat ze deze uit kunnen schakelen, in een andere richting kunnen laten filmen of de beelden en bijbehorende informatie kunnen manipuleren. Of gewoon om te zien wat de camera ziet. Bovendien kan een gehackt netwerkapparaat worden gebruikt om toegang te krijgen tot gevoelige bronnen op het bedrijfsnetwerk, waar cybercriminelen vervolgens kwetsbaarheden kunnen uitbuiten en botnets of crypto miners kunnen inzetten.

Nano Agent biedt bescherming tegen aanvallen zoals toegangscontrole, geheugenbeschadiging, shell-injectie, kaping van importtabellen, kaping van controlestromen en meer. Het garandeert 100 procent firmware-dekking, inclusief componenten van derden, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het apparaat. De bescherming is automatisch en vereist geen configuratie of setup.

Moderne beveiligingscamera’s functioneren als kleine computers waarop besturingssystemen en toepassingen draaien. De camera’s beschikken over verschillende netwerk- en radiofrequentie-interfaces. Dat is handig, maar hierdoor zijn ze ook vatbaar voor cyberaanvallen. Daarnaast worden vaak de standaard ingestelde gebruikersnamen en wachtwoorden aangehouden, waardoor ze de deur openlaten voor hackers. Maar zelfs met een sterk wachtwoord zijn traditionele beveiligingscamera’s niet voorzien van voldoende beveiliging aan boord.

“IP-camera’s hebben een beperkte verwerkingskracht, waardoor er weinig ruimte is voor traditionele beveiligingssoftware. Dit leidt tot cruciale kwetsbaarheden. Het is onze missie om 100 procent veilige CCTV-apparatuur te bieden die klanten gemoedsrust geeft. Dit is waar Check Point ons ondersteunt. Van het blootleggen van beveiligingsrisico’s van de firmware, tot runtime-bescherming en het beheren van apparaten met granulaire beleidsregels. We bieden nu een robuuste end-to-end beveiligingsoplossing”, zegt Ami Finer, VP Sales bij Provision-ISR.

“Door het zich steeds verder uitbreidende bedreigingslandschap is het een absolute must om IoT-apparaten te beschermen tegen cyberaanvallen. De benodigde technologie is beschikbaar. IP-camera’s, zoals die van Provision-ISR, routers, medische apparatuur en industriële controllers, worden met Quantum IoT Protect beschermd tegen zelfs de meest geavanceerde vijfde generatie cyberaanvallen – een krachtige verdedigingslinie voor alle IoT-apparaten”, zegt Oded Gonda, VP Technology & Innovation bij Check Point Software.

Gerelateerde berichten...

X