Check Point Software’s preventie-eerst-benadering benadrukt 3C’s in security

Tijdens Check Point Software’s kennisevent CPX 360 in Eindhoven gingen verschillende experts in op de nieuwste oplossingen en strategieën die organisaties beschermen tegen de meest geavanceerde cyberbeveiligingsbedreigingen. Centraal daarin staan uitgebreide, geconsolideerde en samenwerkende oplossingen als vereiste om cyberveerkracht te bereiken, gepresenteerd als de 3C’s in cybersecurity: comprehensive, consolidated, collaboration.

Het jaar van AI
In zijn keynote ‘Level Up to the Best Security’ noemt Gil Shwed, CEO van Check Point, 2023 ‘het jaar van AI’. Shwed: “Om de paar jaar ervaart de industrie een grote verschuiving en we zitten momenteel midden in de AI-revolutie. Al tien jaar investeert Check Point consequent in AI en bouwen we het in in onze systemen. Meer dan de helft van onze cyberbeveiligingsengines gebruikt deze technologie om ervoor te zorgen dat complexe infrastructuren beschermd kunnen blijven. Voor mij is 2023 het omslagpunt voor AI, nu we afhankelijker beginnen te worden van de mogelijkheden ervan in het dagelijks leven. Het wordt een integraal onderdeel van hoe we onze evoluerende netwerken verdedigen.”

Shwed geeft aan dat de stijging in het hybride werken heeft geresulteerd in een toename van meer dan 50 procent van het aantal gebruikte digitale apparaten per persoon. Dit valt samen met een toename van zowel het aantal cyberaanvallen als het niveau van verfijning. “Voor veel bedrijven is het probleem dat hun producten niet samenwerken; het is gewoon te complex. We moeten ervoor zorgen dat alle systemen met elkaar communiceren om het risico in geval van inbreuk te beperken. Dit is momenteel geen standaardpraktijk en dat maakt bedrijven in 2023 kwetsbaar.”

De visie van Shwed weerspiegelt in de preventie-eerst-benadering van cyberbeveiliging van het bedrijf. “Organisaties verdienen een oplossing die alle vectoren dekt om te voorkomen dat er zich een incident voordoet, die de architectuur kan consolideren om de coördinatie en effectiviteit van de beveiliging te verbeteren en die kan worden geïntegreerd met systemen van derden om de meest nauwkeurige real-time gegevens te leveren”, aldus Shwed.

Groeiende complexiteit
Peter Sandkuijl, VP Engineering EMEA, neemt de aanwezigen mee in de laatste productverbeteringen, die zijn ingegeven door bedreigingen die door Check Point Research zijn waargenomen. Speciale aandacht is er voor de lancering van Check Point Infinity Global Services, een end-to-end beveiligingsservice die organisaties helpt geavanceerde cyberdreigingen te voorkomen, te reageren op wijdverbreide aanvallen en elk aspect van hun beveiligingsveerkracht te verbeteren.

Deze lancering is voortgekomen uit de groeiende complexiteit van cyberbeveiliging en het gebrek aan gekwalificeerde professionals om security beheren. Dr. Dorit Dor, CTO, gaat nader in op de ontwikkelingen tijdens een livestream presentatie van de roadmap.

Lokale kennissessies
In de middag betreden verschillende sprekers van het lokale Check Point team het podium.
Geert De Ron, Cloud Security Architect, behandelt een groot pijnpunt: beveiligingsteams worden geconfronteerd met een extreme mate van complexiteit om de echte risico’s in hun cloud te begrijpen en te voorkomen. Hij legt uit hoe een Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP) zich richt op het voorkomen dat bedreigingen de cloud binnendringen, effectief risicobeheer dankzij ML op basis van duizenden individuele beveiligingsmeldingen om context te creëren en slim te focussen op de 1% risico’s die daadwerkelijk belangrijk zijn.

In de presentatie “New Era in Zero Trust Network Security with Deep Learning Threat Prevention” gaat Mark Weber, Channel Sales Engineer, in op het veranderende dreigingslandschap en de daarbij benodigde aanpassingen aan de netwerksecurity-infrastructuur. Door toepassing van deep learning-technologieën kunnen geavanceerde bedreigingen (threats) geweerd worden, waarbij uitgegaan wordt van het zero-trust principe.

Roelof Van Steendam, Security Engineer, gaat in op een andere relevante uitdaging: security bij werken op afstand en de eindeloze toename van het aantal gebruikers, apparaten, toepassingen en toegang. Harmony, aangedreven door AI-engines en het meest uitgebreide threat intelligence-netwerk in de branche, stopt aanvallen voordat ze plaatsvinden.

Ten slotte legt Zahier Madhar, Security Engineer, uit hoe de toekomst van SOC-teams er een stuk rooskleuriger uitziet dankzij Horizon. De oplossing neemt het bemannen van een 24/7 operationeel SOC over of vult bestaande SOC teams / diensten aan door het aanleveren van context rondom een security-incident. Op deze manier kan een bestaand SOC team sneller en efficiënter overgaan tot reactie en het nemen van mitigatie maatregelen. Daarbij wordt tevens geprofiteerd van alle informatie uit Threat onderzoeken om bescherming te kunnen bieden tegen geavanceerde bedreigingen.

CPX 360 geeft de aanwezigen ongeëvenaarde toegang tot inzichten die kunnen worden geïmplementeerd in de eigen cybersecuritystrategie. Ook werden tijdens de Check Point Partner Awards verschillende partners in het zonnetje gezet: SLTN won de ‘Best New Customer Partner of the Year’, Sky Networks viel in de prijzen als ‘Best New Technology Partner of the Year’ en Pinewood ging naar huis met de award voor ‘Best Overall Partner of the Year’. Na afloop kijkt het team van Check Point Software in Nederland tevreden terug op zowel de lokale als de online versie van het CPX event.

Gerelateerde berichten...

X