Ctac stelt Celectric in staat efficiency en dienstverlening te verbeteren

Celectric, leverancier van producten op het gebied van energie voor intern transport, heeft zijn SAP infrastructuur en kantoorautomatisering ondergebracht in de private cloud van ICT Solution Provider Ctac. Hierdoor is de onderneming op IT-gebied totaal ontzorgd. Het bedrijf heeft zo zelf geen omkijken meer naar zaken als beveiliging, licenties en beschikbaarheid. Voor eindgebruikers betekent de overstap naar de cloud dat ze altijd en overal toegang hebben tot alle applicaties. Bovendien profiteren klanten van Celectric nu van meer transparantie. Via portals en rapportages kunnen zij zien welke onderhoudswerkzaamheden voor hen gedaan zijn.

De SAP infrastructuur waar Celectric sinds 2008 – destijds geïmplementeerd door Ctac Wholesale – op draaide, bleek al geruime tijd verouderd. Het systeem werd trager, er konden geen updates meer worden gedaan en het servicecontract liep af. Celectric wilde bovendien organisatiebreed overstappen naar één platform, zodat de bedrijfsdata uniform en vanaf elke denkbare locatie toegankelijk zou zijn. Het bedrijf vroeg meerdere partijen om advies en koos uiteindelijk voor Ctac.

Ctac plaatste de SAP backbone in zijn private cloud en paste de infrastructuur aan de maatstaven van nu aan. Fase 1 werd afgesloten met een SEPA-inrichting. In fase 2 werd de kantoorautomatisering overgezet en aangevuld met Microsoft Office 365. De medewerkers van Celectric hebben nu op een eenvoudige manier toegang tot alle applicaties zonder extra benodigde software of ingewikkelde toestemmingsprotocollen. Dat kan vanaf elk apparaat, wat vooral praktisch is voor de salesmedewerkers die veel onderweg zijn. Een ander voordeel is, dat Ctac Celectric allerlei IT-zaken uit handen neemt beveiliging, licenties, nieuwe softwareversies en beschikbaarheid (met een uptime van 98 procent) zijn gegarandeerd. De snelheid van de systemen zorgt voor veel tijdwinst en daardoor voor een hogere efficiency.

De dienstverlening aan klanten is met de overstap naar de private cloud van Ctac verbeterd. Door klanten toegang te verlenen tot een deel van Celectric-database, zien zij via portals en rapportages precies welke onderhoudswerkzaamheden voor ze gedaan zijn. Die informatie is ook voorhanden, aangezien de monteurs alles wat ze doen, in SAP registreren via hun mobiele device.

“Wij voorzien onze klanten van zorgeloze energie, en die zorgeloosheid zochten we voor onszelf op IT-gebied ook”, zegt Maaike Tans, managementassistente bij Celectric. “Eén hosted SAP omgeving, één leverancier en zelf niet hoeven nadenken over onderhoud of de laatste softwareversies – dat is hoe wij ons ‘zorgeloze IT’ voorstellen en hoe Ctac dat voor ons gerealiseerd heeft. De migratie naar de cloud heeft niet alleen onze efficiency verbeterd, maar ook onze dienstverlening. We lopen daarin vóór op onze concurrentie. Zo belangrijk is automatisering.”

 

Gerelateerde berichten...

X