Endpoint Test Report: FortiClient van Fortinet blokkeert 100 procent malware-aanvallen op endpoints

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag de resultaten van de ‘2019 Advanced Endpoint Protection (AEP) Group Test’ van NSS Labs bekend.

Dit rapport vormt de neerslag van bijzonder uitgebreide tests van de effectiviteit en totale eigendomskosten van oplossingen die bescherming bieden voor steeds intelligentere en hyperverbonden endpoints.

NSS Labs testte dit jaar oplossingen voor endpoint-beveiliging van 19 leveranciers. FortiClient van Fortinet gaf blijk van een blokkeringspercentage van 100% voor exploits, onbekende bedreigingen en http-malware, zonder enige false positives.

De oplossing bleek daarnaast bijzonder effectief in het detecteren van malware via uiteenlopende kanalen, zoals het internet en USB-poorten. FortiClient wist daarnaast alle omzeilingspogingen te onderscheppen. De oplossing behaalde daarmee voor het derde jaar op een rij de felbegeerde ‘Recommended’-waardering van NSS Labs.

FortiClient is een robuuste en geavanceerde oplossing voor endpoint-beveiliging die cyberbedreigingen zoals malware, exploits en kwaadaardige scripts effectief detecteert en blokkeert. FortiClient biedt daarnaast doeltreffende opties voor het scannen op kwetsbaarheden en het patchen daarvan. Dit helpt organisaties en hun eindgebruikers om best practices op beveiligingsgebied toe te passen en het aanvalsoppervlak te reduceren.

FortiClient biedt daarnaast integratie met FortiSandbox en FortiGate voor het identificeren en afslaan van onbekende, geavanceerde en gerichte bedreigingen. Deze integratie maakt het mogelijk om een integrale beveiligingsstrategie te hanteren die naadloos kan worden toegepast op uiterst mobiele endpoints. Organisaties kunnen op deze manier bedreigingsgegevens met elkaar in verband brengen, hun overzicht vergroten en bedreigingen blokkeren voordat ze de kans krijgen om het bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

De FortiClient Fabric Agent van Fortinet kan ook worden ingezet als kerncomponent van de Fortinet Security Fabric voor overzicht op endpoints, beheer van de netwerktoegang en geautomatiseerde tegenmaatregelen bij de detectie van bedreigingen.

 

Belangrijkste resultaten

  • Een blokkeringspercentage van 100 procent voor exploits
  • Een blokkeringspercentage van 100 procent voor online malware
  • Een blokkeringspercentage van 100 procent voor omzeilingspogingen
  • Geen enkele false positive

Vikram Phatak, de CEO van NSS Labs: “NSS Labs biedt bedrijven de mogelijkheid om gefundeerde beslissingen te nemen op basis van de resultaten van onafhankelijke tests in praktijkomgevingen. We juichen de jarenlange toewijding van Fortinet aan externe tests toe. De ‘Recommended’-waardering van Fortinet naar aanleiding van onze ‘2019 AEP Group Test’ maakt zijn oplossing tot een strategische optie voor elk bedrijf dat zijn strategie voor endpoint-beveiliging kracht wil bijzetten.”

John Maddison, executive vice president Products & Solutions bij Fortinet: “Endpoints en applicaties spelen een steeds belangrijker rol binnen zakelijke en netwerkstrategieën. Het is belangrijk dat oplossingen voor endpoint-beveiliging nauwgezet samenwerken met het netwerk en andere beveiligingscomponenten. Dit is nodig om telemetrische data uit te wisselen, bedreigingsgegevens met elkaar in verband te brengen en snel te reageren op steeds geavanceerdere bedreigingen met geautomatiseerde en gecoördineerde tegenmaatregelen. Het doet Fortinet een genoegen om voor het derde jaar op een rij de ‘Recommended’-waardering van NSS Labs te ontvangen voor onze oplossing FortiClient. Dit sluit aan op de vele waarderingen die aan onze andere Security Fabric-componenten zijn toegekend en geeft blijk van ons streven om onze oplossingen door onafhankelijke partijen te laten testen.”

Gerelateerde berichten...

X