Equinix opent 5 nieuwe datacenters

Gisteren opende Equinix Inc. (Nasdaq: EQIX), LD6 – het nieuwste International Business Exchange (IBX®) datacenter in Slough, nabij Londen. LD6 is het zesde datacenter van Equinix in Groot Brittannië en maakt deel uit van de mondiale expansie van Equinix in belangrijke financiële en economische markten.

De afgelopen weken zijn vijf nieuwe datacenters geopend, waaronder New York, Singapore, Melbourne en Rio de Janeiro. Dit vergroot de beschikbare dataopslag capaciteit van Equinix op strategische internetknooppunten met meer dan één miljoen vierkante meter; een uitbreiding van meer dan 10%. De totale investering wereldwijd bedraagt $227 miljoen.

‘Door het digitaliseren van de industrie versterken we ons toekomstig verdienvermogen’, zo omschreef minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) afgelopen dinsdag, in zijn toespraak op de Hannover Messe, het belang van een smart industry. “In de datacenters van Equinix verbinden wij onze klanten en partners constant, en in toenemende mate met elkaar. Hier draait alles om (reactie) snelheid, korte lijnen en snelle connecties in een beveiligde omgeving – factoren die steeds bepalender zijn voor het succes van ondernemingen. We noemen dat ‘interconnectie’, aldus Michiel Eielts, CEO Equinix Benelux. “Equinix verbindt mensen, locaties, clouds en gegevens waardoor productiviteit, schaalbaarheid en prestatie op wereldwijd niveau gerealiseerd kan worden.”

 

Opening LD6 IBX® datacenter in Slough

LD6 is het vlaggenschip van Equinix in Groot Brittannië. De realisatie van het datacenter komt tegemoet aan de explosieve vraag naar interconnectie-capaciteit in de regio. LD6 is het derde datacenter op de Equinix Slough Campus, het onderkomen van de London Internet Exchange (LINX). Met name voor de financiële sector is de Slough campus van groot belang: in totaal maken meer dan 170 financiële instelling gebruik van het datacenter, een kwart van alle Europese aandelentransacties vindt daarmee plaats binnen de datacenters van Equinix.

LD6 heeft de status van ‘Gold Leadership in Energy & Environmental Design’ (LEED) – de op een na hoogste status voor duurzame gebouwen. “LD6 is naast AM3 in Amsterdam, het tweede datacenter in Europa dat deze status verwerft. Het geeft verdere invulling aan onze ambitie om alle Equinix datacenters wereldwijd te laten draaien op 100% schone en herbruikbare energie.” vervolgt Eielts.

 

Andere highlights:

  • Met de additionele 8000m2, biedt Equinix nu 36.000m2 aan colocatieruimte in Slough.
  • De Equinix Slough campus is een van de drukste netwerkknooppunten in Groot Brittannië. Latency naar New York is ongeveer 30 milliseconden en 4 milliseconden naar Frankfurt.
  • Bedrijven die gebruik maken van LD6 hebben via Equinix Cloud Exchange onder andere toegang tot de belangrijkste cloudproviders waaronder Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform.

Met de opening van LD6 bestaat Equinix nu uit meer dan 105 datacenters in 33 wereldsteden die meer dan 4,800 organisaties direct met hun klanten en partners verbinden. De afgelopen 15 jaar investeerde Equinix meer dan 7 miljard USD in IBX ontwikkelingen. De wereldwijde expansie in belangrijke financiële centra (Londen en New York), internationale gateways en groeiende markten (Singapore en Melbourne), stimuleert zakelijke kansen over de hele wereld en bevordert de digitale economie.

 

Gerelateerde berichten...

X