FRISS biedt als eerste InsurTech-bedrijf plug-and-play fraudedetectie via Guidewire DevConnect

FRISS, de mondiale leverancier van AI-gebaseerde oplossingen voor fraude- en risicodetectie voor schadeverzekeraars, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de eerste Guidewire PartnerConnect™ Solution-partner wordt die gaat werken met Guidewire DevConnect™ voor de ontwikkeling van een add-on ten behoeve van de ondersteuning van claims op het gebied van fraude- en risicobeheer.

De add-on van FRISS biedt plug-and-play toegang tot een realtime fraude scoringsmodel. Daarmee kunnen verzekeraars voortaan snel en zonder omslachtige IT-projecten gebruikmaken van de oplossing voor fraudebestrijding.

De add-on is ontwikkeld met efficiënte bedrijfsprocessen als doel, door de verzekeraar de mogelijkheid te geven om de betaling van frauduleuze claims onmiddellijk stop te zetten via een combinatie van kant-en-klare risico- en fraude-indicatoren en krachtige AI-technieken zoals voorspellende modellen, netwerkanalyse en tekstmining.

DevConnect is een nieuw ontwikkelingsplatform van Guidewire waarmee verzekeraars eenvoudig toegang kunnen krijgen tot innovatieve oplossingen die zorgen voor een versnelling van de bedrijfsprocessen en dat wordt ondersteund door zowel Guidewire als de deelnemende Solution-partners.

Met de add-on van FRISS kunnen klanten van Guidewire de FRISS-oplossing in slechts enkele minuten implementeren, zonder dat hier enige programmering aan te pas komt. De wederzijdse dataoverdracht zal naadloos zijn en zorgen voor een risicoscore en bruikbare informatie in realtime. Hierdoor kunnen medewerkers snel de beste besluiten nemen en kunnen rechtmatige claims direct worden afgehandeld.

Verzekeraars zoeken naar manieren om zo snel mogelijk gebruik te kunnen maken van geavanceerde technologische functionaliteit ter verbetering van hun centrale systemen. Met de introductie van DevConnect heeft Guidewire de lat weer hoger gelegd met een compleet nieuwe integratiestructuur.

De FRISS add-on voor fraudedetectie zal beschikken over een naadloze plug-and-play integratie, kortere uitvoeringsduur, betrouwbare upgrades en verbeterde support, zodat verzekeraars zich kunnen richten op innovatie en groei. Risicoscores en controlegegevens worden in Guidewire ClaimCenter™ volledig geïntegreerd als onderdelen van de gebruikersinterface en vooraf gedefinieerde bedrijfsfuncties staan garant voor een toekomstbestendige integratie.

 

Dankzij de vergaande integratie met ClaimCenter beschikt de FRISS add-on voor fraudedetectie over onder meer de volgende functionaliteiten:

• Geautomatiseerde controle van claims tijdens vooraf vastgestelde fases;
• Leveren van bruikbare gegevens aan schade-experts terwijl de claim realtime wordt afgehandeld;
• Bepalen van de vervolgstappen in het schaderegelingsproces: uitbetaling, onderzoek of een risicobeheersmaatregel;
• Versneld vervolgonderzoek en versnelde dataregistratie.

Bas de Graaf, Global Partner Manager van FRISS: “We zijn er trots op dat we deel uitmaken van het PartnerConnect-programma en de enige Ready for Guidewire-accelerator voor de integratie van fraudedetectie leveren die op dit moment beschikbaar is in de Guidewire Marketplace. Ook zijn we momenteel bezig met een nieuwe, volledig geïntegreerde, AI-gebaseerde add-on voor fraudedetectie voor de Guidewire community die wordt ontwikkeld met DevConnect. Met de bestaande Ready for Guidewire-accelerators die beschikbaar zijn in de Marketplace en de nieuwe add-on, kan FRISS verzekeraars tijd besparen en hen helpen de ervaring van hun klanten te verbeteren.

Deze technologie maakt een versnelde schadeafhandeling van claims mogelijk waarbij claims met geen of een laag risico direct worden uitbetaald en kan daarnaast betalingen blokkeren en werkstromen automatiseren, zoals verder onderzoek bij claims met een hoog risico. Dankzij onze geïntegreerde oplossing wordt voorkomen dat frauduleuze schadeclaims worden uitbetaald. Dit vergroot de bruikbaarheid van ClaimCenter en bespaart verzekeraars miljoenen aan frauduleuze claims, zodat ze profiteren van een vrijwel direct investeringsrendement.”

“Met de FRISS-accelerator voor fraudedetectie bij claims hebben verzekeraars een krachtig fraudebeheerprogramma in handen, dat de verzekeringsklanten van Guidewire Marketplace voordelen biedt”, aldus Neil Betteridge, vice-president Strategy van Guidewire Software. “Wij zijn erg blij dat FRISS voor DevConnect heeft gekozen en kijken uit naar een blijvende samenwerking waarvan onze klanten zowel nu als in de toekomst wederzijds voordeel zullen hebben.”

“Voorspellende scoringsmodellen voor frauderisico zijn voor schadeverzekeraars een essentiële functionaliteit geworden. Uit onderzoek van Novarica blijkt dat meer dan 70% van de grote verzekeraars en 35% van de middelgrote en kleine verzekeraars dit type functionaliteit in huis heeft”, vertelt Matthew Josefowicz, president en CEO van Novarica, een onderzoeks- en adviesbureau dat zich richt op technologische strategieën voor verzekeraars. “Dit is een gebied dat blijvend aandacht krijgt en waarin voortdurend wordt geïnvesteerd. Door gebruik te maken van oplossingen die vooraf kunnen worden geïntegreerd in de bestaande schaderegelingssystemen van verzekeraars, wordt de implementatie van deze belangrijke functionaliteit eenvoudiger.”

 

Gerelateerde berichten...

X