Honeywell en Vertiv verbeteren duurzaamheid van datacenters wereldwijd

Datacenters maken de onlineapplicaties mogelijk die mensen over de hele wereld nodig hebben voor werk, entertainment en communicatie. Er is echter veel energie nodig om al deze data te verwerken. Vandaag kondigen twee toonaangevende bedrijven een samenwerking aan die datacenters gaat helpen om duurzamer en efficiënter te opereren, waardoor het energieverbruik kan worden verminderd.

Honeywell is een marktleider in ‘connected’ gebouwbeheer. Vertiv biedt op haar beurt wereldwijd kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen aan. Samen slaan zij de handen ineen om geïntegreerde producten te maken die de duurzaamheid, veerkracht en operationele prestaties van datacenters verbeteren. Naar verwachting zullen deze toepassingen in 2020 beschikbaar zijn.

De samenwerking combineert Honeywell’s toonaangevende Building Management Systems (BMS), operationele software en veiligheidstoepassingen met Vertiv’s Uninterruptible Power Supply- (UPS), stroomdistributie-, warmtemanagement-, infrastructuurmonitoring- en modulaire systemen om het mogelijk te maken voor beheerders van datacenters op hyperscale-, large enterprise-, co-location- en edge-formaat, om verschillende datadomeinen samen te voegen binnen één datacenter. Hierdoor kunnen deze locaties operationele data omzetten in concrete acties om te optimaliseren, waardoor het energieverbruik en de kosten worden verlaagd terwijl de prestaties en duurzaamheid van de datacenters worden verbeterd.

“Datacenters hebben dezelfde uitdagingen als andere gebouwen met verschillende systemen die niet zijn ontworpen om samen te werken, maar zij ondervinden deze uitdagingen op een nog grotere schaal”, zegt Vimal Kapur, president en CEO van Honeywell Building Technologies. “We kijken ernaar uit samen met Vertiv geïntegreerde oplossingen te bieden om datacenterbeheerders te helpen inzicht te krijgen in de operationele prestaties van hun apparatuur, en dit te gebruiken om acties te nemen die tot efficiënte en duurzame operationaliteit leiden.”

“Bedrijfscontinuïteit is belangrijker dan ooit. Er wordt door meer mensen op afstand gewerkt, geleerd en gecommuniceerd; met een explosie van data en toenemende vraag naar datacenters tot gevolg. Er is noodzaak en een grote kans voor datacenters om efficiënter, betrouwbaarder en duurzamer te werk te gaan,” zegt Rob Johnson, CEO bij Vertiv. “Onze samenwerking met Honeywell zal helpen om gezamenlijk betere dienstverlening te bieden aan onze datacenterklanten. Ons aanbod vult elkaar aan en daarmee bieden we een duidelijke meerwaarde voor datacenterbeheerders.”

Samenwerking verbetert energieverbruik, efficiëntie en duurzaamheid
In 2018 consumeerden datacenters ongeveer 1% van het wereldwijde energieverbruik. Terwijl de industrie grote stappen heeft gezet in het verminderen en compenseren van energieverbruik, zoals de inzet op hernieuwbare energie, kan er bij de datacenters meer worden gedaan voor een duurzame en klimaatneutrale toekomst.

De bedrijven zullen zich in eerste instantie richten op micro-grid toepassingen voor datacenters. Deze zorgen voor een efficiëntere integratie van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen, brandstofcellen en batterijen. Daarnaast biedt het een schaalbare strategie waarmee beheerders de functionaliteit sneller kunnen verbeteren en de kosten gedurende de levenscyclus in toom kunnen houden.

De eerste oplossing die voortkomt uit de samenwerking biedt energiebeheer en toezicht op één geïntegreerd platform voor intelligente energiebeheer. Door energieopslag, data-analyse, forcasting en economische optimalisaties te combineren, biedt het datacenters een intelligente en autonome selectie van energiebronnen en netwerkdiensten. Hiermee kunnen de energiekosten worden verlaagd terwijl er wordt voldaan aan de benodigde operationele vereisten. De oplossing kan datacenters helpen om aan de beschikbaarheidseisen te voldoen, terwijl de energiekosten worden geoptimaliseerd, de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf worden gehaald én de algehele CO2-uitstoot wordt verlaagd. Het stelt gebruikers ook in staat om duurzaamheidsdoelstellingen beter te beheren en rekening te houden met externe risicofactoren zoals het weer en de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet.

Bestendige activiteiten met ondersteuning van vertrouwde bedrijven
De grote hoeveelheid energie die wordt gebruikt voor thermisch beheer, het bouwen van systemen en fysieke beveiliging binnen een datacenter kan het risico op het stilvallen van activiteiten vergroten. De nieuwe schaalbare en eenvoudig te implementeren intelligente energiebeheeroplossing van Honeywell en Vertiv is ontworpen om bewaking en onderhoud op afstand mogelijk te maken, kosten te verlagen, en de efficiëntie en effectiviteit van het energieverbruik (PUE) te verbeteren. Samen verkopen de bedrijven toonaangevende productmerken die de beste ondersteuning bieden voor datacenters, waaronder Honeywell’s geavanceerde detectie-technologieën met o.a. het merk VESDA voor geavanceerde rookdetectieoplossingen; Honeywell Forge Enterprise Performance Management Platform inclusief Honeywell Forge Energy Optimization; Enterprise Buildings Integrator (EBI) en het Niagara Framework; en de Vertiv™ Liebert®-oplossingen voor stroom- en warmtebeheer, Vertiv™ Avocent™ -bewaking en IT-beheeroplossingen, en Vertiv™ Geist™-oplossingen voor stroomverdeling.

Gerelateerde berichten...

X