LogicNow introduceert managementplatform ControlNow

LogicNow brengt ControlNow op de markt. ControlNow is een geïntegreerd IT management platform voor middelgrote en grote organisaties. ControlNow stroomlijnt de activiteiten van IT-afdelingen, waardoor IT professionals problemen kunnen voorkomen in plaats van enkel verhelpen. Daardoor besparen ze tijd en geld, en helpt het hen te richten op belangrijkere IT-taken die direct bijdragen aan organisatiedoelen.

Door de opkomst van cloud hebben veel organisaties te maken met versnippering van IT-diensten. IT-beheerders staan voor de uitdaging om een veilige IT-omgeving te bieden voor zowel on-premise oplossingen als cloudgebaseerde toepassingen en mobiele applicaties. ControlNow biedt IT-afdelingen een beheerplatform dat helpt de verschillende diensten centraal te beheren en beveiligingen. Dit helpt organisaties hun IT efficiënter te beheren en meervoudige beveiliging toe te passen.

ControlNow bevat verschillende diensten zoals Antivirus, Patch, Remote Desktop, Monitoring en ControlEmail, een hosted dienst voor e-mailbeveiliging en -archivering. Met de functionaliteit Service Manager, beschikken IT-medewerkers over de mogelijkheid om Windows-diensten op afstand te monitoren, starten, stoppen en resetten. Verder zijn meldingen van het beheerplatform te personaliseren en filteren per IT-medewerker. Zo is het mogelijk dat een IT-manager via SMS op de hoogte blijft van bedrijfskritische problemen – zoals het uitvallen van een server – terwijl andere IT-medewerkers via e-mail op de hoogte blijven van minder urgente problemen, zoals mislukte patches of e-mails die in quarantaine zijn geplaatst.

ControlNow is een nieuwe merk van LogicNow dat voortkomt uit de producten GFI Cloud en MailEssentials Online. De Nederlandse website van ControlNow is sinds vandaag online.

“Het monitoren, beheren en beveiligen van IT-netwerken is belangrijker dan ooit nu de complexiteit van IT toeneemt”, zegt Dr. Alistair Forbes, General Manager bij LogicNow. “IT-afdelingen van grotere organisaties beschikken over meerdere medewerkers met ieder eigen specialismen en verantwoordelijkheden. Hierdoor zijn niet alle onderdelen van IT – en de bijbehorende meldingen – even relevant voor ieder teamlid. Door persoonlijke profielen te maken in ControlNow krijgen zij alleen meldingen die relevant zijn voor ze. We helpen IT-afdelingen om te gaan met toenemende complexiteit in het IT-landschap en productiviteit te verhogen.”

Gerelateerde berichten...

X