Macaw op plek 4 in Best Large Workplaces van Great Place to Work

Digitale dienstverlener Macaw behoort wederom tot de top van Best Large Workplaces in Nederland. Na een zevende en zesde plek is dit jaar plaats vier voor Macaw. De ranking van Best Workplaces Nederland 2021 werd gistermiddag door het instituut Great Place to Work tijdens een online awardceremonie bekendgemaakt. Naast de top 7-notering is Macaw ‘Great Place to Work Certified’ in Nederland en in Duitsland, en voldoet de internationale speler aan de criteria van goed werkgeverschap.

Vertrouwen en leiderschap

Ruim 35 jaar onderzoekt Great Place to Work in meer dan 60 landen de tevredenheid van medewerkers. Hun ranking wordt gebaseerd op een combinatie van de scores van de zogenoemde Trust Index (de mening van medewerkers over zaken als vertrouwen, leiderschap en een psychologisch veilige omgeving) en van de Culture Audit (waarbij de organisatie zelf zijn cultuur en beleid beschrijft). Alle bedrijven in de lijst hebben een cultuur op basis van vertrouwen waardoor ze beter presteren en hun medewerkers over het algemeen trotser zijn en er met meer plezier werken.

Onderzoek

Macaw doet mee met het Great Place to Work-onderzoek om inzicht te krijgen en om de interne organisatiecultuur continu te verbeteren. En de digitale dienstverlener scoort hoog op vele fronten. Zo blijkt uit het onderzoek dat medewerkers zich eerlijk behandeld voelen met scores ver boven de negentig procent. 91 procent zegt dat je op collega’s kunt rekenen en 89 procent geeft aan zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie.

Maar liefst 88 procent bestempelt Macaw als een leuke plek om te werken, en dat is 3 procent hoger dan de gemiddelde Best Large Workplace in Nederland. Daarnaast vindt 84 procent dat ze gestimuleerd wordt om een goede werk-privébalans te realiseren. Tenslotte is de algehele score van de Trust Index 80 procent en dat is ruim 10 procent boven de norm.

Onderscheidend in moeilijke tijden

“Zo trots als een pauw! Anders kan ik het niet omschrijven”, zegt Ronald van Es, CFO van Macaw. “Macawers hebben de afgelopen jaren al laten zien over een uniek DNA te beschikken met een hoog samenhorig- en verantwoordelijkheidsgevoel, een sterke drang om succesvol te zijn als team, authenticiteit, positivisme en ze zijn continu op zoek naar verbeteringen. Als dat in moeilijkere tijden overeind blijft en zelfs nog verder versterkt wordt, maakt me dat ontzettend dankbaar en wil ik alle Macawers danken voor hun inspiratie, inzet en positivisme. Vol vertrouwen, en enthousiasme kijken we uit naar wat de toekomst ons allemaal gaat brengen. Met dit team lijken we elke uitdaging aan te kunnen. ‘We love challenges’ is dan ook niet voor niets onze slogan.”

Gerelateerde berichten...

X