Nederland krijgt opleiding voor drone-startups: DroneSpacePort

UAV-bouwers en software-ontwikkelaars voor drones kunnen zich vanaf oktober in Valkenburg in minder dan drie maanden laten klaarstomen voor een leven als entrepreneur. DroneSpacePort biedt als eerste in Nederland een uitgebreide ondernemerstraining op het gebied van onbemande vliegtuigen. DroneSpacePort is een initiatief van het dit jaar geopende Drone Center Valkenburg, het Space Business Innovation Centre Noordwijk (SBIC) en het bedrijf Drone Applications.

In zeven tot tien trainingsdagen leren de ondernemers in spe de fijne kneepjes van het ondernemersvak: het opstellen van een bedrijfsplan, het valideren van hun marktpropositie en het pitchen van hun concept naar potentiële klanten en investeerders. Het programma onderscheidt zich van andere ‘ondernemersbootcamps’, omdat het daarnaast ook aandacht besteedt aan het vliegen met UAVs (unmanned aerial vehicles), payloads, (satelliet)navigatie en toepassingsmogelijkheden van dronetechnologie.

“Er zijn veel partijen die ‘iets doen met drones’, maar er is nog weinig overzicht over de gehele markt,” vertelt Rob Sturm van Drone Applications, één van de drie initiatiefnemers. “DroneSpacePort is uniek vanwege het feit dat we ons niet alleen op de techniek of op het juridische aspect richten, maar een generiek ondernemersprogramma aanbieden,” aldus Jeroen Engelkes namens Drone Center Valkenburg. “De overlap tussen satellieten en drones als onbemande platforms spreekt voor zich. Ons programma sluit naadloos aan bij de razendsnelle ontwikkelingen,” volgens Martijn Seijger van SBIC.

De drie samenwerkende partijen vullen elkaar op dit gebied goed aan. SBIC Noordwijk heeft jarenlange ervaring als incubatiecentrum voor ruimtevaartspin-offs; bedrijven die gebruikmaken van ruimtevaarttechnologie voor aardse toepassingen. Drone Applications levert kennis en ervaring in het vermarkten van dronetechnologie voor (zakelijke) toepassingen. Drone Center Valkenburg biedt sinds februari testfaciliteiten voor ondernemers en ontwikkelaars van deze technologieën.

De eerste trainingsserie van DroneSpacePort is open voor maximaal 6 startupteams met ieder 1 tot 5 teamleden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@dronespaceport.nl.

Gerelateerde berichten...

X