Nederlandse Fectar in lijst Dealroom.co van 100 veelbelovende start-ups Benelux

Metaverse Creator platform Fectar is door dataplatform Dealroom.co opgenomen in zijn lijst van 100 meest veelbelovende start-ups. Dit zijn start-ups uit de Benelux waarvan het dataplatform hoge verwachtingen heeft.

Dealroom.co is een internationaal data-platform met informatie over start-ups, innovatie, snelgroeiende bedrijven en investeringsstrategieën. Het platform deelt data over ‘s werelds meest veelbelovende bedrijven en tech-ecosystemen. Zoals de top 100 van start-ups uit de Benelux, die wordt samengesteld op basis van onder meer fondsenwerving, tijdlijn, groei-indicatoren en het founding team.

Fectar is één van de start-ups in de top 100, die volgens Dealroom.co in de gaten moet worden gehouden. Fectar is een Metaverse Creator Platform voor Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Het platform is in 2020 gelanceerd, en vervult een voortrekkersrol in Augmented en Virtual Reality voor onderwijs, retail, training, sales en bouw met meer dan 6 miljoen downloads van de gelijknamige gratis AR/VR-app. Dit blijkt onder andere uit het feit dat Fectar de eerste 3D-les in VR/AR met hologram heeft ontwikkeld voor educatie over het ontmijnen van Oekraïne. De gratis Fectar-app maakt gezamenlijke interactieve AR-belevingen mogelijk op smartphones vanaf 2015 en 2016. Op oudere telefoons (vanaf 2010 en nieuwer) is de content te bekijken in een 3D-viewer.

Over Fectar
Fectar is een Metaverse Creator Platform voor Augmented Reality en Virtual Reality. Vanuit Den Bosch werken zij voor zes miljoen gebruikers aan de meest gedownloade AR/VR-app ter wereld. Eerder spraken zij tijdens de VR Days en werden zij internationaal bekend doordat zij de eerste VR/AR-app hosten voor het mede mogelijk maken van het ontmijnen van Oekraïne. De Fectar-app werkt in Augmented Reality op telefoons uit 2015 en 2016. Via oudere telefoons (2010 en nieuwer) is de content te bekijken in een 3D-viewer. Zojuist werd bekend dat ze door dataplatform Dealroom.co opgenomen zijn in de lijst van de 100 meest veelbelovende start-ups.

Gerelateerde berichten...

X